Eksperter kræver mere fokus på it-sikkerhed

Teknologirådet har bedt en bred kreds af aktører om at udpege de største it-sikkerhedsmæssige problemer i Danmark. Eksperterne efterlyser flere oplysnings-aktiviteter overfor borgerne og bedre it-sikkerhedsstandarder.

I forbindelse med Teknologirådets workshop onsdag den 19. april blev en bred kreds af aktører indenfor it-sikkerhed bedt om at identificere de største it-sikkerhedsmæssige problemer i Danmark og komme med løsningsforslag. Resultatet af workshoppen er nu tilgængeligt i form af et idekatalog, der kan hentes på Teknologirådets hjemmeside.

Workshoppen er afholdt som en blanding af brainstorm, gruppearbejde og en afstemning, hvor deltagerne skulle prioritere de væsentligste problemer inden for it-sikkerhed.

Blandt de største problemer nævnes standardisering af it-sikkerhed på tværs af samfundet, diffust ansvar for systemudvikling, usikker e-mail kommunikation, manglende forudsætninger hos brugerne for at håndtere sikkerheden og for få oplysende aktiviteter overfor befolkningen.

Deltagerne skulle også udvælge syv initiativer som kan gavne it-sikkerheden i Danmark mest. Topscorerne blev »5 gode råd til borgerne«, smartcardløsning til den digitale signatur, sygesikringskort med chip, bedre it-sikkerhedsstandarder og en brugerkampagne for børn og barnlige sjæle.

»Fra dansk side skal vi medvirke til at skabe en fælles it-sikkerhedsmæssig standard med borgernes it-sikkerhed i centrum. Man skal samtidig være villig til at ofre de økonomiske ressourcer i en sådan standard, men skal samtidig også være bevidste om at en øget it-sikkerhedsbaseret it-infrastruktur kan udmøntes i eksportydelser,« hedder det i en af kommentarerne.

Blandt de 40 deltagere i workshoppen var repræsentanter for offentlige myndigheder, sikkerhedsfirmaer, banker, fagforeninger og forsknings-institutioner.

Workshoppen er en indledning på Teknologirådets nye
samarbejde med Videnskabsministeriet omkring it-sikkerhed. Sidste år blev Rådet for IT-sikkerhed nedlagt, og arbejdet lagt ud i en ny konstruktion, hvor et nyoprettet it-sikkerhedspanel skal rådgive ministeriet, og hvor Teknologirådet får til opgave at tage sig af debatskabende aktiviteter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere