Blockbuster er i store problemer

Mens Blockbuster har siddet med hænderne i skødet er udviklingen på nettet suset forbi dem. Det kan koste hele koncernen livet.

Blockbuster har sovet i timen. Mens både amerikanske og danske konkurrenter længe har tilbudt streaming af film, så har der ikke været nogen Blockbuster tjeneste på nettet. I stedet skal man begive sig ned i en fysisk butik, stå i kø blandt irriterende teenagere og langsomme børnefamilier og huske at aflevere filmene tilbage igen.

Det er oldnordisk, uanset hvor i verden man er.

Og det kan koste Blockbuster livet. Blockbuster er i dyb gæld, og kun aftaler med kreditorer kan redde dem. Der er allerede nogle aftaler på plads, men de aftaler er betingede af at Blockbusters budget holder.

Ifølge Reuters sagde Blocbusters Chief Executive Officer Jim Keyes i mandags, at der er risiko for at den kommende årsrapport ikke kan garantere, at firmaets budget for næste år holder. Det kan være et forvarsel om konkurs.

"Risikoen for, at det ikke lykkes, at refinanciere firmaet skaber stor tvivl for, om vi kan garantere, at firmaet er sikret i næste regnskabsår," siger Jim Keyes.

Jim Keyes bruger udtrykket 'Going Concern' som er et regnskabsudtryk. Hvis et firma er sundt og budgettet fornuftigt er det 'Going Concern', hvis ikke betyder det, at der er risiko for konkurs i kommende regnskabsår. Han kan ikke garantere, at Blockbuster er 'Going Concern'.

Blockbuster har 7,400 butikker i verden og en samlet gæld på 780,9 millioner dollars.

I Danmark har Blockbuster tyet til ny metoder for at få kunder i butikken. Blandt andet har de sløjfet kundernes gæld, og indført et system, hvor man kan beholde filmene en uge over tid uden at betale bøde, hvis man lejer flere film.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Blockbusters danske direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere