Stor forskel på virusskribenter og hackere

Efter 20 års bekendtskab med virusskribenter fra hele verden konkluderer antivirusforsker Sarah Gordon, at der er stor forskel mellem virusskribenters og hackeres personligheder.

Sarah Gordon er i dag ansat hos antivirusselskabet Symantec.

Da hun for over 20 år siden første gang modtog en virus, undrede hun sig mere over, hvem virussens afsender var, end hvad den gjorde ved hendes computer. Det har efterfølgende resulteret i et 20-årigt bekendtskab med virusskribenter fra hele verden.

Sarah Gordon har i de forløbne 20 år deltaget i diskussionsgrupper med virusskribenter på internettet samt deltaget på diverse konferencer med virusskribenter.

Sarah Gordon gør op med myten om virusskribenter som unge teenagedrenge uden et socialt liv. Ifølge Sarah Gordon er de fleste socialt velfungerende personer, som ikke adskiller sig fra andre på deres alder.

De producerer ofte vira, fordi de fascineres af teknologien, og ser udformningen af en virus som en teknisk udfordring.

Typisk for virusskribenterne er dog, at de har noget Sarah Gordon betegner som en "blind plet".

De har kun øje for, hvordan en virus fungerer teknisk, og hvad den gør ved de ramte computersystemer. De ser ikke, hvilke komplikationer en virus kan have for de personer, hvis computersystemer rammes, ofte med tab af vigtige data som følge.

Mens Sarah Gordon gør op med myten om den asociale virusskribent, har hun en helt anden mening om hackerens personlighed.

Mens de fleste virusskribenter på et tidspunkt ser, "den blinde plet", går det op for dem, at det de gør, er forkert, og de standser deres aktiviteter.

Ifølge Sarah Gordon er hackerens personlighed en helt anden. Mange hackere lever ifølge Sarah Gordon op til myten om den asociale person, som lever sit liv isoleret og afsides.

Sarah Gordon mener, at mange hackere har et syn på verden og omgivelserne omkring dem, som minder om kriminelles måde at se verden. De deler ikke omgivelserne syn på etik og normer.

"Deres dømmekraft er anderledes, ligeledes deres opfattelse af risici og belønning," siger Sarah Gordon.

Sarah Gordon tror på, at kampagner, som kan få virusskribenter til at se "den blinde plet", og dermed forstå konsekvenserne af deres handlinger, kan være med til at afholde mange fra at skrive virus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere