Firefox tæt på kritisk masse

Meget tyder på at 2005 blev året, hvor Firefox for alvor brød igennem.

I løbet af december nåede open source-browseren op på en markedsandel på knap ti procent - en stigning på en procent i forhold til den foregående måned. Microsofts Internet Explorer gik tilsvarende en procent ned fra 86 til 85 procent af markedet fra november til december.

Den Mac-baserede Safari havde i december 3 procent, Netscape lå på 1,25 procent, mens norske Opera tegnede sig for en halv procent i undersøgelsen foretaget af NetApplications.

»Firefox er tæt på at nå den kritiske masse, hvilken vil føre til en endnu hurtige vækst,« siger Vince Vizzaccaro, NetApplications executive vice president for marketing til Internetnews.com

Selvom Microsoft ikke er i fare for at miste sin dominans foreløbig har man indirekte anerkendt, at der er en udfordrer til tronen. Selskabet har nemlig genoplivet det gamle Internet Explorer udviklingsteam, som ellers var lagt på is.

En opdateret Internet Explorer er berammet til udsendelse i 2006. Det er nok ikke for tidligt, skriver Internetnews.com, for mens tingene har taget fart i web-verdenen over en bred bank, er Microsofts browser basalt set uforandret siden 2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere