Faldende salg af mobiltelefoner

I første kvartal faldt antallet af solgte mobiltelefoner på verdensplan med 3,8 pct.

Gartner Dataquest har udsendt en analyse af det globale mobiltelefon-marked i første kvartal 2002. Det samlede salg af mobiltelefoner er faldet med 3,8 pct., men enkelte firmaer har klaret sig godt.

Nokia har udbygget sin dominerende markedsposition fra 34,4 til 34,7 pct. - men fordi markedet er skrumpet har Nokia alligevel solgt færre telefoner end i det forrige kvartal.

Den koreanske Samsung-koncern har til gengæld præsteret en imponerende vækst på ikke mindre end 48,6 pct. til ni millioner solgte telefoner, som betyder at selskabet overtager tredjepladsen på mobilmarkedet.

Motorola har stadig andenpladsen med 14,5 millioner solgte mobiltelefoner, mens Siemens bliver nr. 4 med en vækst på 24,1 pct. til 8,2 millioner telefoner.

Det nystiftede Sony Ericsson ligger på en femteplads med seks millioner solgte mobiltelefoner, hvilket er langt under Ericsson's tidligere markedsandel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere