Danske it-bestyrelser er provinsielle

De danske it-iværksættere er for dårlige til at tiltrække bestyrelsesmedlemmer med international erfaring, og det skaber provinsiel ledelse af virksomhederne.

Når de venturefinansierede danske it-virksomheder skal tiltrække kompetente bestyrelsesmedlemmer, er de ikke villige til at skabe incitament ved at tilbyde aktieoptioner - i stedet lokker de med en beskeden aflønning på for eksempel 50.000 kroner om året. Resultatet er, at de internationale erhvervsfolk takker nej, og så sidder virksomhederne tilbage med en provinsiel bestyrelse uden global erfaring.

»Det skinner tydeligt igennem, at der er for få internationale profiler i bestyrelserne. Og det er et problem, fordi disse virksomheder skal ud i verden med deres produkter. Derfor har de brug for det netværk og den globale erfaring, som et internationalt bestyrelsesmedlem kan stille med,« siger chefen for Vækstfondens teknologiinvesteringer, Jimmy Fussing Nielsen, til Børsen.

Han understreger, at mange af de nuværende bestyrelser simpelthen ikke er gode nok, og at der i en bestyrelse på fire-fem medlemmer burde sidde en eller to udlændinge.

Den nedslående temperaturmåling er resultatet af en ny undersøgelse fra Vækstfonden, Industrifonden i Sverige og rekrutteringsvirksomheden Russel Reynolds blandt 114 direktører og bestyrelsesmedlemmer i danske og sydsvenske it-virksomheder.

Ifølge undersøgelsen bliver den gennemsnitlige bestyrelsesformand belønnet med 66.000 kroner om året, og det er slet ikke nok, hvis det skal være attraktivt for udenlandske erhvervsfolk at rejse til Danmark flere gange om året. Derfor anbefaler Jimmy Fussing Nielsen, at flere virksomheder laver optionsprogrammer for at tiltrække folk med internationale kompetencer.

»En god løsning kan være et optionsprogram, hvor folk kan se, at selv om deres honorar er særdeles begrænset lige nu, så er der en gulerod, hvis man gør et godt stykke arbejde og virksomheden udvikler sig positivt,« siger han.

Særligt i mindre virksomheder har bestyrelsesmedlemmerne stor betydning, fordi de ofte er direkte involverede i den daglige drift




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere