Vækstforum vrager it-projekter

Region Syddanmarks nye Vækstforum har vraget to omfattende it-projekter inden for social- og sundhedssektoren og oplevelsesøkonomien. Det udløser skarp kritik fra de regionale it-fora.

Selvom it-erhvervet er en af de førende vækstbrancher med en vækst på 7,7 procent har Region Syddanmarks nye Vækstforum vraget to omfattende it-projekter indenfor social- og sundhedssektoren samt oplevelsesøkonomien. Det har udløst en skarp kritik fra de lokale it-fora i regionen, som undrer sig over beslutningen.

»Jeg forstår ikke dette fravalg. Det kan undre os at integreret brug af it, der er en så betydende drivkraft i erhvervsvirksomhedernes vækst, ikke er prioriteret højere,« siger Michael Bo Larsen, formand for IT-Forum Fyn.

Vækstforum har også sagt nej til et projekt, der skulle samle og løfte it-branchen regionalt, så regionens virksomheder i fællesskab kan gøre sig gældende både nationalt og internationalt.

»Når Vækstforum netop har som erklæret mål at fremme udviklingen og anvendelsen af ny teknologi i forskellige brancher, og it-branchen samtidig er inde i en vækstfase og mangler uddannet arbejdskraft, er vi kede af, at Vækstforum ikke ser sig forpligtet til at støtte op om branchen, som er en af fremtidens største vækstdrivere i Syddanmark og samtidig består af virksomheder, som normalt anses for attraktive at have i regionen,« siger Michael Bo Larsen.

Han henviser til, at den mere langsigtede og akademisk baserede forskning ikke kan gennemføres i virksomhederne alene, da det er for omkostningstungt for den enkelte virksomhed at varetage disse samfundsopgaver. Derfor er brug for et større samarbejde mellem virksomheder og forskningsmiljøet.

»At Region Syddanmark vælger it fra vidner om, at horisonten i den nye region er for kortsynet. Man sender den spændende udvikling og de bedste hoveder til Århus, Aalborg og København - og det er ikke bare synd og skam. Det er en meget overraskende drejning for vores region,« slutter Bruno Lindskjold, formand for IT Forum Trekantområdet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere