Artikel top billede

Falsk antivirus ligner Windows-opdatering

Snyde-software spredes fra en falsk kopi af Microsoft Update-siden.

It-sikkerhedsfirmaet Sophos advarer nu om at scammere bruger en nøjagtig kopi af Microsofts officielle Update-side til at sprede falsk antivirus og andre lumske programmer. Den eneste forskel er, at den falske side kun dukker op i Firefox, mens den rigtige side kræver Internet Explorer.

Falsk antivirus er generelt et stigende problem og svindlerne bliver stadig mere udspekulerede. Deres falske hjemmesider og programmer minder i forbløffende grad om ”seriøs” software.

Denne gang har de udnyttet Microsofts månedlige ”Patch Tuesday” - altid den anden tirsdag i måneden – hvor softwarefirmaet udsender vigtige sikkerhedsopdateringer til sine programmer. Men her er der altså tale om falsk antivirus, som skal lokke brugerne til at betale for værdiløs software.

”Brugerne skal være mere opmærksomme når falske sikkerhedsadvarsler dukker op i browseren. Falske antivirus-angreb er en god forretning for de cyberkriminelle og de investerer en masse tid og arbejde i at gøre dem så overbevisende som muligt,” siger Graham Cluley fra Sophos.

Typisk kommer programmet med en advarsel om, at computeren er inficeret med virus, og brugeren bliver så lokket til at betale penge for at få løst problemet.

Det generelle råd er, at man kun skal tro på sikkerhedsadvarsler hvis man selv har startet en scanning af computeren med et kendt og troværdigt antivirus-program, som man vel at mærke selv har installeret på computeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere