EDB Gruppen skuffer trods rekord-resultat

Trods en rekordstor indtjening på 18 millioner kroner i 2003's sidste kvartal nåede EDB Gruppen ikke sin målsætning for 2003. En smule skuffende, vurderer analytiker.

Det børsnoterede danske it-selskab, EDB Gruppen har haft selskabets hidtil bedste kvartal i 4. kvartal af 2003, hvor Gruppens administrerende direktør Jens Frølund vendte tilbage til rorpinden efter knap to måneders orlov af personlige årsager.

Overskuddet før skat blev på 18 millioner kroner i perioden, fortæller selskabet i en meddelelse til Københavns Fondsbørs. Dermed har selskabet fået rettet gevaldigt op på en skuffende indtjening i de første ni måneder, hvor det kun blev til et overskud på i alt to millioner kroner. Selskabet er dog alligevel fem millioner kroner fra at nå sin målsætning om et overskud på niveau med 2001 og 2002, hvor selskabet tjente henholdsvis 25 og 28 millioner kroner før skat.

"Samlet set er det en smule skuffende, men ikke alarmerende dårligt. Jeg forventede, at selskabet ville nå et resultat før skat på 24 millioner kroner. Isoleret set var 4. kvartal stærkt," fortæller aktieanalytiker Poul-Henrik Svendsen fra Spar Nord Bank, der har fulgt EDB Gruppen tæt.

Det er anden gang, at EDB Gruppen må opgive at nå målet for 2003. I august 2003 nedjusterede selskabet forventningen fra et overskud før skat på 40 millioner kroner til et niveau på 25-28 millioner kroner.

I september strømlinede EDB Gruppen organisationen og sagde farvel til omtrent 30 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere