Fujitsu og Sun samler server-linjer

Fra midten af 2006 vil Fujitsu og Sun Microsystems have samlet deres Sparc- og Solaris-baserede server-produktlinjer i en ny systemfamilie med kodenavnet Advance Product Line, forkortet APL.

Fra midten af 2006 vil Fujitsu og Sun Microsystems have samlet deres Sparc- og Solaris-baserede server-produktlinjer i en ny systemfamilie med kodenavnet Advance Product Line, forkortet APL. Den opsigtsvækkende nyhed har sat gang i spekukationer om en egentlig fusion mellem de to virksomheder.

APL skal på længere sigt erstatte den nuværende produktserie PrimePower fra Fujitsu Siemens og Sun Fire fra Sun Microsystems, men hermed stopper det nye samarbejde ikke. Et af hovedområderne i samarbejdet er nemlig også oprettelsen af centre for brancheløsninger i Europa, som skal fokusere på implementeringen af komplette løsninger hos kunderne.

Administrerende direktør for Fujitsu Siemens i Danmark, Lars Wørzner, ser dog først og fremmest det tætte samarbejde som en styrkelse af Solaris Unix-platformen.

»Unix-platformen drives af løsninger. Jo flere der bakker op om en Unix-platform, des flere applikationer vil der være. Interessen vil stige voldsomt med det her blandt kunderne. Derfor vil der også være flere udviklere, som interesserer sig for Solaris, og som skaber flere applikationer,« siger han.

»Unix får en fornyet indsprøjtning. Solaris-platformen vil være styrket mange år fremover med denne aftale mellem os og Sun,« vurderer Lars Wørzner, som også ser en styrkelse i forhold til HPs konkurrerende Unix-platform.

»Det er samtidig omkostningsbesparende at udvikle én hardware-platform til Solaris i stedet for flere, som det er nu,« forklarer han.

Lars Wørzner vil ikke afvise, at aftalen på længere sigt kan føre til endnu tættere samarbejde mellem Fujitsu og Sun Microsystems, og han har »forståelse for« spekulationer om en egentlig fusion.

»Der er grobund for et tættere samarbejde,« siger han, men han mener ikke en egentlig fusion er lige rundt om hjørnet.

Fujitsu Siemens-direktøren oplyser, at der allerede i dag har været syv kundehenvendelser fra store virksomhedskunder, som var interesseret i at få belyst, hvad det nye samarbejde kan komme til at betyde for deres it-struktur i fremtiden.

Fujitsu Siemens er den europæiske del af Fujitsu, og som navnet afslører ejes den europæiske forretning af både Fujitsu og Siemens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere