TDC: Indgreb i strid med retsplejeloven

Det strider mod retsplejeloven, når Antipiratgruppen nedlægger fogedforbud mod internetudbydere for at få ram på musik- og softwarepirater. Det mener TDC, der overvejer Højesteret.

En afgørelse fra Østre Landsret giver Antipiratgruppen mulighed for at nedlægge fogedforbud mod et teleselskab, hvis selskabets kunder videreformidler ulovlig musik og software. Det betyder at Antipiratgruppen, der bekæmper ulovlig videreformidling af musik og software, kan få lukket det specifikke ip-nummer, som bliver brugt til ulovlighederne.

Men TDC, som var det teleselskab, der konkret var modpart i sagen, er ikke begejstrede for kendelsen fra Østre Landsret.
»Vi er meget overraskede over kendelsen, som vi mener er direkte i strid med retsplejeloven og meget indgribende overfor vores kunder,« siger afdelingschef i juridisk afdeling hos TDC, Susanne Dolberg.

Problemet, som TDC ser det, er at fogedforbuddet risikerer også at ramme den lovlige trafik, der bruger samme ip-nummer som de ulovlige aktiviteter.

Desuden kan TDC ikke forstå hvorfor internetudbyderen skal inddrages i kampen mod piraterne.

Hvis Antipiratgruppen har mistanke om at personer bruger et bestemt ip-nummer til at videreformidle ulovlige musik- og softwarefiler, skal gruppen i dag møde op med en dommerkendelse hos teleselskaberne, som så udleverer oplysningerne om hvem, der gemmer sig bag ved det specifikke ip-nummer. Derefter kan Antipiratgruppen gå i aktion og foretage en ransagning hos piraterne. Denne procedure kan typisk tage et par måneder.

Med den nye kendelse kan Antipiratgruppen med det samme få lukket for internetforbindelsen, og på den måde få stoppet for den ulovlige udbredelse. Men Susanne Dolberg hæfter sig ved, at piraterne derved vil få nys om at der er farer på færde, og blot skifte til en anden internetudbyder.

Susanne Dolberg understreger at TDC i øjeblikket overvejer om sagen skal indbringes for Procesbevillingsnævnet, med henblik på at tage sagen helt til Højesteret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere