TDC-overskud på 2 mia. kr.

En check på en milliard for salget af DanNet trak TDC's overskud fremad med 58 procent i 3. kvartal. Omsætningen rundede 11 milliarder, men indtjeningen står stille.

TDC har øget salget i det seneste kvartal med 3,4 procent målt i forhold til samme periode i 2003. Dermed runder selskabets omsætning 11 milliarder kroner.

På bundlinjen har TDC formået at forbedre sig yderligere. Resultatet før skat steg 28 procent, mens stigningen efter skat blev hele 58 procent til et overskud på 1,6 milliarder kroner.

Men den stigning er udelukkende båret hjem af en engangsindtægt på 968 millioner kroner for salget af DanNet. Fjernes den check fra tallet faldt TDCs resultat før skat med 1,6 procent.

Ifølge TDC skyldes det primært, at selskabet ikke længere får penge ind fra det belgiske teleselskab, Belgacom, som man solgte tidligere på året.

»Justeret for frasalget af Belgacom er der således tale om en stigning i periodens resultat på 4,0 procent,« skriver TDC i regnskabet.

Periodens resultat uden engangsposter og såkaldte dagsværdireguleringer faldt 15,8 procent til 674 fra 800 millioner kroner.

TDC har fået godt otte procent flere kunder - primært i den udenlandske del af mobilforretningen - og har nu i alt 13,4 millioner kunder.

I forhold til udgangen af juni har TDC sagt farvel til 1.512 ansatte, som følge af sit omfattende nedskæringsprogram. Nu beskæftiger selskabet 19.689 ansatte.

For hele 2004 forventer TDC en vækst i det primære driftsresultat på fem procent, og 15 procents vækst i resultatet - eksklusive Belgacom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere