Trådløse netværk bliver intelligente

Den sønderjydske oplevelsespark Danfoss Universe har installeret nyudviklet trådløs teknologi, som gør det muligt at følge gæsterne rundt i parken og sende stedbestemte informationer til lommecomputere. Den nye teknologi finder snart vej til alt fra sygehuse til fabrikker og museer.

Ny trådløs teknologi fra Hewlett-Packards netværksdivision ProCurve har gjort det muligt for oplevelsesparken Danfoss Universe i Sønderjylland at opbygge et unikt system, hvor gæsterne kan bruge lommecomputere til at hente oplysninger der relaterer til deres omgivelser. Besøgende skoleklasser får udleveret et sæt håndholdte iPaq-computere fra HP, som på elevernes vej gennem parken vil stille dem over for en række opgaver, der har forbindelse til parkens forskellige temaområder.

»Vi har installeret et intelligent trådløst netværk i hele parken. Ved hjælp af helt ny teknologi kan netværket - via elevernes iPaq's - registrere præcis hvor i parken, de befinder sig og kan derfor løbende sende dem information, der relaterer sig direkte til omgivelserne. For at løse opgaverne skal eleverne altså bevæge sig rundt i parken, og indsamle informationer til en rigtig løsning på deres iPaqs,« siger Laurits Bach Sørensen, Solution Manager for HP's Netværks Division i Europa.

Det trådløse netværk i parken består af 40 selvstændige zoner, og den nye teknologi fra HP gør det muligt at registrere, i hvilken zone den besøgende befinder sig.

»Undervejs kan læreren på en særlig lærer-iPAQ følge elevernes forskellige ruter og deres arbejde med opgaverne. Ved hjælp af tekstbeskeder med råd og vejledning kan samtlige elever løbende hjælpes med hver deres opgaver. Det trådløse netværk sørger simpelthen for fuld interaktion mellem eleverne, omgivelserne og underviseren,« siger Laurits Bach Sørensen.

Men visionerne stopper ikke her. Videnskabsformidler Peter Hesseldahl regner med, at fremtiden vil byde på helt nye muligheder for at kombinere leg og læring.

»Hvis man kigger nogle år frem i tiden, tror jeg man ender i en situation, hvor vi kan tilbyde en teknologi kaldet augmented reality. Det betyder, at man lægger flere lag med informationer ovenpå virkeligheden,« siger Peter Hesseldahl.

Han demonstrerer et af de scenarier, som skoleeleverne bliver præsenteret for. Som ansatte i krisecenter H2O skal eleverne finde løsninger på alle slags vandproblemer lige fra oversvømmelser til forurenet drikkevand. På deres vej gennem parken konfronteres elevernes med en række opgaver, der skal løses ved at bruge deres viden og de tekniske hjælpemidler der er til rådighed.

»Netværkets evne til at knytte specifikke informationer til bestemte steder, til at lokalisere den enkelte bruger geografisk og til at opsamle al udvekslet information centralt, er af værdi i mange sammenhænge. Danfoss Universe er et rigtig godt eksempel på anvendelsesmulighederne, men systemets potentiale rækker faktisk langt videre,« siger direktør Jakob Fuhr Hansen fra HP-partneren ProGate.

Han fortæller at firmaet er i dialog med industrivirksomheder, sundhedssektoren, butikscentre og museer.

»Især oplever vi stor interesse fra sygehusene, der får helt nye muligheder for at lokalisere og følge både personale, medicin og inventar helt præcist. En funktion, som selvfølgelig også tiltaler de store produktionsfaciliteter. Den samme teknologi, der ét sted sparer menneskeliv kan jo et andet sted spare penge. Der er virkelig muligheder i dette her,« siger Jakob Fuhr Hansen.

Danfoss Universe parken i Nordborg blev åbnet i maj 2005 og målet for de første 12 måneder - 160.000 besøgende - var allerede nået i december sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere