ComON 1: TDC anklages for konkurrenceforvridning

TDC er langsomt men sikkert ved at kvæle konkurrenterne på ADSL-markedet. Nu vil Telestyrelsen og Konkurrencestyrelsen tage det tidligere telemonopol under lup.

Årets første udgave af IT-avisen ComON havner i postkassen hos abonnenterne fredag morgen. Her kan du se lidt af det, du kan glæde dig til - eller hvad du mister, hvis du endnu ikke har tegnet abonnement:

Forvredet bredbånd
TDC har slugt det danske ADSL-marked. Nu beskylder konkurrenterne teleselskabet for prisdumping, konkurrenceforvridning og ulovlig diskriminering. Telestyrelsen og Konkurrencestyrelsen vil derfor se giganten efter i sømmene, og mens styrelserne er i tænkeboks kæmper TDCs tilbageblevne konkurrenter med at holde sig oven vande, på et marked, hvor TDC sætter dagsordenen...

Tema: Teknik & Data
På fagmessen Teknik & Data kan man bl.a. se hvordan avcancerede IT-løsninger strømliner og effektiviserer byggebranchens tunge og komplekse arbejdsgange. IT-avisen ComON varmer op til messen med et stort tema, der løber over tre numre.

Sparekniven svinges over IT-Danmark
Regeringen vil spare mere end 51 millioner kroner på IT-området ved sammenlægning af råd og nævn. Dermed bliver Helge Sanders nye ministerium for Videnskab, Teknologi og Udvikling et af de økonomisk hårdest ramte ministerier i regeringens omlængning, men det skaber ikke panik i branchen.

Filmslag med kunstig intelligens
I filmtrilogien Ringenes Herre optræder for første gang digitale statister med kunstig intelligens. Et nyt program kan simulere gigantiske slag med op til 200.000 computerskabte krigere.

Den ubrydelige kode
Britiske forskere er kommet et afgørende skridt nærmere den ubrydelige kode med en ny opfindelse.

iMac 2 - lampen og badeværelsesspejlet fra 70'erne
Apples Steve Jobs introducerede i sidste uge arvtageren til iMac'en fra 1998. ComONs søstermagasin mediamac har taget et kig på den nye iMac, der har fået kælenavnene "arkitektlampen" og "badeværelsesspejlet".

Danske forsøg med trådløst bredbånd
Husholdninger i Aalborg og Frederikshavn får gennem et nyt forsøgsprojekt adgang til tv-udsendelser, avisartikler og trafikinformationer gennem mobile terminaler.

Tegn abonnement
I øjeblikket kan du tegne abonnement på IT-avisen ComON for kun 99 kroner for et halvt år. Det er 20 numre af IT-avisen ComON.

Tegn abonnement på IT-avisen ComON




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere