Apple i seng med Microsoft?

De to giganter på vej mod samarbejde.

I slutningen af 2003 var der to torsdage i ugen, og grise kunne flyve.

Det år i oktober fortalte Apples topboss Steve Jobs nemlig, at iTunes nu også virkede på Windows-maskiner. Det var en skelsættende begivenhed, som Apple præsenterede, mens projektoren skød teksten ”Hell Froze Over” op på væggen bag Jobs.

Men hvis helvede fryser over, hver gang Apple og Microsoft begraver stridsøksen for en stund og indgår aftaler. Ja, så er der måske en ny istid på vej.
Vedvarende rygter siger, at Apple og Microsoft kan være vej til at lave en aftale om at gøre søgemaskinen Bing til standardsøgemaskinen i browseren på iPhone. Og måske endda også i desktopudgaven af Safari.

I øjeblikket er Google standardsøgemaskine på Apples telefon, der er kendt for meget internet-surfende indehavere.
Men selv om Googles topboss Eric Schmidt har siddet i bestyrelsen hos Apple, så er stemningen mellem de to firmaer lunken. Apple nægter at lade de populære Google-tjenester Voice og Latitude blive solgt i App Store. Men endnu værre er det for firmaernes forhold, at de pludselig er blevet store konkurrenter, da begge nu sælger mobiltelefoner.

Hvorfor ikke Yahoo?
Men Apple har i realiteten ikke kun Microsoft eller Google at vælge mellem. Valget som standardsøgemaskine kunne også tildeles Yahoo. Men svaret på det dilemma kan være simpelt.

"Hvis du skal lave en aftale med djævlen, så kan du lige så godt indgå en aftale med den djævel, som har mest brug for dig,” siger Forrester-analytiker James McQuivey ifølge BusinessWeek.

Microsoft ligger væsentlig bag Google i konkurrencen om søgninger på mobile enheder. Derfor kan Microsoft være villige til at betale gode penge for at få større markedsandel. Der har tidligere gået rygter om, at Microsoft vil give penge til aviser og mediehuse, hvis de piller deres søgeresultater ud af Google og kun lader deres side blive indekseret af Bing.http://cnettv.cnet.com/electricity-from-sea/9742-1_53-32565.html" href="http://cnettv.cnet.com/electricity-from-sea/9742-1_53-32565.html" class="linkification-ext">




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere