Kæmpe løn-krav i kølvandet på multimedieskat

En enorm regning er ved at blive skrevet til erhvervslivet ovenpå regeringens skattepakke. Navnlig it-folk vil have kompensation for multimediaskatten på 5000 kroner om året.

Arbejdsgiverne må give lønstigninger på 5000 kroner for at kompensere for den multimediskat, som er indeholdt i regeringens skattereform. Det mener blandt andre HK/Samdata, der også tror, at kravet tages seriøst af arbejdsgiverne.

Multimedieskatten betyder, at alle, der har enten telefon, internet eller computer stillet til rådighed af arbejdsgiveren får lagt ekstra 5000 kroner til det beløb, som de skal betale skat af. Det vil i praksis sige en merudgift på godt et hundrede kroner om måneden for et meget stort antal danskere.

Det er især uretfærdigt for it-folk, som er arbejdsmæssigt afhængige af at være online uden for normal arbejdstid, slår man på hos fagforbundet.

Allerede nu er der forhandlinger på flere arbejdspladser om en lønkompensation, som kan råde bod på multimedieskatten, fortæller formand for Samdata/HK Pia Brade til ComON.

KMD skulle ifølge ComONs oplysninger være blandt de virksomheder, hvor man overvejer at kompensere for multimedieskatten.

Virksomheden vil dog ikke bekræfte, at en sådan ordning er på vej:

"Vores HR-afdelingen sidder i øjeblikket og kigger på, hvordan skattepakken kommer til at påvirke vores folk. Det er for tidligt i processen til, at vi kan sige noget konkret om, hvad vi kommer til at gøre," siger pressechef Christoffer Hellmann.

Samdata/HK-formanden vil dog gerne kommentere på, hvad hun mener, der konkret skal ske med multimedieskatten og hvor stor tankevirksomhed hun tror, der har været, hos de personer, der udtænkte den:

"Navnlig it-folk påvirkes urimeligt af multimedieskatten. Hvad med dem, der har rådighedvagter? Hvis folk har 24-timers vagter skal arbejdsgiveren så stille en seng op på arbejdspladsen? Det virker som om der er en lang række forhold, som man ikke har tænkt over," siger Pia Brade.

Tror du der er stemning hos arbejdsgiversiden for at yde kompensationen for multimedieskatten til it-ansatte?

"Ja, det er mit indtryk. Jeg er da bekendt med, at der allerede er forhandlinger hos et par it-virksomheder om løn-kompensation," siger Pia Brade.

Skatteministeriets beregninger viser, at politikerne forventer, at få mellem 1,2 mia. kr. og 1,3 mia. kr. ekstra ind i skat om året som følge af multimedieskatten. Det anslås, at mere end 450.000 husstande i dag har hjemmearbejdspladser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere