Sander om sin egen strålerapport: Ingen effekt

Den rapport om farerne ved mobilstråling, som regeringen har afsat 30 millioner kroner til, bliver blot en af mange og får reelt ingen betydning. Det er den overraskende melding fra videnskabsminister Helge Sander.

Den rapport om strålingsfarerne ved mobilmaster, som regeringen har afsat 30 millioner kroner til at få udarbejdet, vil ikke få nogen betydning. Det er den overraskende melding fra videnskabsminister Helge Sander.

»Der findes i dag over 800 rapporter om stråling og den nye rapport bliver så rapport nummer 801, så jeg forventer ikke, at vores rapport vil ændre meget,« sagde videnskabsminister Helge Sander på en telekonference hos Dansk Industri forleden ifølge Berlingske Tidende.

Efter efterårets intense debat om faren ved stråling fra mobilmaster fik Helge Sander ellers politisk flertal for at afsætte 30 millioner kroner til et to-årigt forskningsprogram under Det Strategiske Forskningsråd. Forskningsprogrammet skal undersøge strålingsrisikoen nærmere og afslutte arbejdet med en rapport.

I slutningen af marts vedtog Folketinget det lovforslag, der skal gøre det muligt for IT- og Telestyrelsen at lave en offentlig tilgængelig database over de danske mobilmasters placering. Det mener Helge Sander har været med til at gyde olie på vandene i den til tider ophidsede debat.
»I dag er der ro om sagen og min fornemmelse er, at mange er blevet beroliget af, at der er skabt åbenhed om, hvor disse mobilmaster er placeret,« sagde ministeren på telekonferencen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere