Microsoft forbyder filudveksling

Softwarefirmaet har advaret sine ansatte om, at det ikke er tilladt at udveksle musik eller andre filer gennem firmaets pc'er.

I en e-mail til alle Microsofts 50.000 medarbejdere har softwarefirmaet understreget at det ikke er tilladt at installere og bruge P2P-software på firmaets pc'er. Den interne oprydning hos Microsoft kommer samtidig med, at amerikanske lovgivere har fremsat et lovforslag, der skal gøre det lovligt for copyright-indehavere at hacke P2P-systemer.

Når det gælder fildeling har Microsoft en dobbeltrolle - dels som udvikler af teknologi, der kan gøre det muligt at udveksle filer, og dels som et firma, hvor indtjeningen er baseret på intellektuelle rettigheder.

I den interne e-mail understreger Microsofts ledelse, at det er meget vigtigt at respektere og beskytte copyright - ikke mindst i lyset af debatten i kongressen. I værste fald kan virksomheder risikere dyre sagsanlæg fra organisationer som RIAA, hvis enkelte medarbejdere bruger virksomhedens systemer til at udveksle musik, film eller andre filer.

Microsoft-ledelsen skriver at det er acceptabelt at kopiere personlige musik-cd'er til pc'en - men man må ikke dele dem med andre, eller hente musik fra andre, gennem firmaets pc'er eller netværk.

P2P-programmer kan også skabe alvorlige sikkerhedsproblemer i netværket, skriver Microsoft.

(Kilde: CNET)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere