Fujitsu og Sony udvikler MO-diske med 2,3 GB

Den næste generation af MO-diske bliver en alvorlig konkurrent til DVD'er.

En af de vigtigste CeBIT-nyheder hos Fujitsu og Sony er sletbare magnetisk-optiske (MO) diske med en kapacitet på 2,3 GB. Det er næsten en fordobling i forhold til den nuværende generation, der maksimalt kan indeholde 1,3 GB.


Det nye format skal bl.a. konkurrere med Iomega's Jaz-medier, som har plads til 2 GB, og den første generation af sletbare DVD-medier, som kan indeholde 2,6 GB (den anden generation forhøjer kapaciteten til 4,7 GB).


På den tyske messe viser Fujitsu og Sony prototyper af de nye drev og medier. Teknologien kommer dog ikke i butikkerne før i fjerde kvartal. De nye drev understøtter Media ID systemet til kopibeskyttelse. Nuværende magnetisk-optiske medier ned til 128 MB kan også læses med de nye drev.


Olympus Optical og Konica har allerede annonceret, at de vil producere drev med den nye teknologi, mens Mitsubishi, Ritek, Hitachi og Teijin vil sælge sletbare magnetisk-optiske medier.


(Kilde: IDG News Service)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere