Underskriftsindsamling mod ny lov om ophavsret

Initiativet Digitale ForbrugerRettigheder har startet en underskriftsindsamling mod de ændringer i loven om ophavsret, der gør det ulovligt at kopiere cd'er med kopispærre.

Som ComON beskrev i sidste uge, vedtog Folketinget den 11. december en ændring i loven om ophavsret - det såkaldte Infosoc-direktiv, der bl.a. forbyder at man omgår kopispærren på cd'er. Men Infosoc-loven vil fratage forbrugerne basale rettigheder, mener initiativet Digitale ForbrugerRettigheder, der har startet en underskriftsindsamling som skal opfordre politikerne til at gøre loven bedre.

»Loven kan gøres meget bedre, selvom vi skal adlyde direktivet. Vi vil gerne fortælle politikerne at du forventer visse rettigheder når du køber noget. Når de forstår det, kan vi prøve at få dem til at forbedre lovforslaget og ændre direktivet,« skriver Digitale ForbrugerRettigheder på sin hjemmeside.

Ifølge foreningen er et af de store problemer, at det i fremtiden bliver udgiverne der kommer til at bestemme hvilket udstyr en given cd må afspilles på. For eksempel kan udgiveren via kopibeskyttelse bestemme, at en given cd ikke må afspilles i en computer. Afspilles cd'en alligevel i computeren, ved at man omgår kopibeskyttelsen, er det et brud på Infosoc-loven.

»Vi advarer imod at teknologi skabt af kommercielle interesser gives juridisk magt til at kontrollere samfundets adgang til information. I stedet anbefaler vi, at ophavsretsloven også i fremtiden skal være eneste rettesnor på området,« skriver foreningen.

Næsten 6.000 mennesker har i skrivende stund deltaget i underskriftsindsamlingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere