Dell superkøler Intels hurtigste processor

Dell har udviklet et nyt kølesystem til desktop-computere, der er en kombination af en væskekøler og et termoelektrisk kølemodul.

I denne uge kunne pc-firmaet Dell løfte sløret for sit nyudviklede kølesystem H2C på Consumer Electronics Show i Las Vegas. Den første computer med kølesystemet, XPS 710 H2C Edition, kan allerede købes i Danmark - men prisen vil nok afskrække de fleste.

H2C er en to-trins-løsning der er udviklet til alle dem, som bruger overclocking til at presse ekstra ydelse ud af processoren. Det kræver ekstrem køling - og det er netop, hvad Dells nye kølesystem skal levere.

Dell fortæller at hybridkølesystemet er en kombination af en væskekøler og et termoelektrisk kølemodul. Systemet bruger ikke vand, men et specielt kølemiddel i et lukket kredsløb, hvor fordampningen er reduceret til et minimum.

Ifølge producenten kan kølesystemet arbejde i mindst syv år uden indgreb fra brugeren og det samlede væsketab i denne periode skulle kun være 15 kubikcentimeter.

Med det nye kølesystem kan Intels Core 2 Extreme Processor QX6700 med 2,6 GHz eksempelvis overtaktes til 3,2 GHz - altså 23 pct. højere taktfrekvens end det, som processoren normalt kan klare.

Kølesystemet findes indtil videre kun i den nye XPS 710 H2C Edition, som kan bestilles på Dells danske hjemmeside til en startpris på 35.890 kroner.

Men så er computeren også udstyret med den hurtige fire-kerne-processor fra Intel - som alene koster op mod 7.000 kroner - 2 GB hukommelse, to Nvidia GeForce 8800GTX grafikkort og et Ageia PhysX fysik-accelerator-kort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere