Tre dage til Napster

En amerikansk forbundsdomstol har udstedt et forbud mod udveksling af copyright-beskyttet musik gennem den meget populære Napster-tjeneste.

Den amerikanske dommer Marilyn Hall Patel har som ventet udstedt et midlertidigt fogedforbud mod fildelingstjenesten Napster. Dommeren kræver, at pladeselskaberne skal aflevere en liste med copyright-beskyttede sange, som findes i Napsters netværk. Derefter har fildelingstjenesten tre dage til at blokere alle filerne.


Afgørelsen tolkes som en lille sejr for Napster. Det nye fogedforbud er mindre bredt end Patels oprindelige forbud, der blev appelereret og senere omstødt i appelretten. Patel havde krævet, at Napster skulle fjerne adgang til alle copyright-beskyttede sange. Det nye fogedforbud betyder, at Napster kan fortsætte driften indtil videre.


Dommen fordeler arbejdsbyrden mellem pladeselskaberne og Napster. Før en sang bliver spærret skal pladeselskaberne dokumentere, at den udveksles på fildelingsnetværket, og både levere sangens titel, kunstnerens navn og filens navn.


Det nye fogedforbud kræver ikke, at Napster skal holde øje med stavefejl eller små variationer i navnet, der kan betyde at sangen slipper gennem filteret. Pladeindustrien havde ønsket et betydeligt bredere forbud, hvor Napster skulle fjerne adgang til alle sange på selskabernes liste - uanset filnavne.


Med kravet om at individuelle filnavne skal identificeres, inden musikken bliver spærret, bliver det meget svært for pladeselskaberne at fjerne alle copyright-beskyttede sange på Napster - og dommeren har bestemt at fildelingstjenesten i hvert tilfælde har tre dage til at fjerne filen, fra det tidspunkt hvor Napster modtager oplysninger om piratkopieret musik.


Mandag morgen dansk tid - allerede inden det nye fogedforbud blev offentliggjort - begyndte Napster at blokere omkring 1 million copyright-beskyttede filer. Filteret har tilsyneladende store huller - selv små ændringer i stavemåden kan forhindre, at sange bliver genkendt og spærret.


(Kilde: CNN, CNET)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere