Jubii-stifter har succes med netværk

Den danske it-pioner Martin Thorborg, der står bag internetportalen Jubii og antispam-virksomheden Spamfighter, har nu stiftet det internetbaserede iværksætter-netværk Amino.dk.

Jubii-stifteren Martin Thorborg, der siden 2003 har været kendt som Danmarks førende Spamfighter, har nu lanceret et internetbaseret netværk for iværksættere - Amino.dk - der efter en langsom start er blevet en bragende succes.

»Den hjælpsomhed, der er på Amino, er enorm - jeg har endnu ikke set det problem, som folk ikke har fået hjælp til at løse. Amino har i øjeblikket omkring 1000 unikke besøgende om dagen, og antallet af brugere stiger støt. Jeg tror, det passer iværksættere godt, at de kan komme ind på et website og spørge om råd til momsregnskab, jura eller andre ting klokken 11 om aftenen og så få fire svar på deres spørgsmål inden for 20 minutter. For iværksættere er som regel impulsive folk, der er meget handlingsorienterede,« siger Martin Thorborg til ComON.

Han forklarer, at internettet giver optimale vilkår for et iværksætter-netværk, fordi iværksættere altid har rygende travlt og derfor har svært ved at finde tid til at mødes rent fysisk for at diskutere tingene.

Som et led i regeringens forsøg på at hjælpe iværksættere lancerede Erhvervs- og Byggestyrelsen i 2004 den webbaserede Private Rådgiverdatabase som et offentligt netværk for iværksættere, men i september 2005 oplyste Dansk Iværksætterforening, at databasen kun havde tilmeldt 680 rådgivere, og at den slet ikke blev brugt.

Ifølge Martin Thorborg kan det skyldes, at mange iværksættere hellere vil have et direkte svar fra en ligesindet inden for 20 minutter end et politisk korrekt svar inden for 48 timer.

»Min erfaring er egentlig, at iværksættere ikke rigtig gider et netværk, der er meget etableret, for når det kommer ind i meget faste rammer, bliver debatten mindre fri - og iværksættere er ofte folk, der har det dårligt med formaliserede ting,« siger amino-stifteren Martin Thorborg, der betegner sig selv som amino-sitets "vicevært".

Amino.dk startede i påsken 2005, og siden da er brugerne strømmet til det virtuelle netværk. I december måned havde sitet 250.000 sidevisninger, og Martin Thorborg forventer at runde 400.000 sidevisninger i januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere