Pladeselskaber skuffet over digital musiksalg

De danske pladeselskaber er skuffet over musiksalget på nettet. Trods stor udbredelse af bredbånd og pc'er køber danskerne mindre musik end ventet.

Selvom online-musiksalget havde en pæn stigning sidste år er pladeselskaberne alligevel skuffede. Salget af digital musik på nettet repræsenterede omkring fem procent af musikbranchens omsætning i Danmark i 2006. Det er kun halvt så meget som ventet. På internationalt plan udgør salget af musikfiler 10 procent af den samlede omsætning med musik.

»Vi sidder tilbage en smule småskuffede. De involverede parter må tage ansvar, for der er ingen, der kan klappe i hænderne over det samlede salg. Især det mobile marked med ringetoner har skuffet. Her har vi kun omsat for godt fem millioner, mens salget af digitale downloads på eksempelvis TDC og iTunes er på 26 millioner. Det er heller ikke imponerende«, siger Jens-Otto Paludan, bestyrelsesformand i IFPI Danmark til Politiken.dk.

Pladeselskaberne kan til gengæld glæde sig over, at det samlede musiksalg er gået frem med 1,5 procent sidste år fra 633 millioner til 643 millioner kroner. Det er første gang siden 2000, at salget af musik ikke er gået tilbage.

Både IFPI og TDC Musik forventer, at den digitale musik runder de ti procent af det samlede salg i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere