V: Flere EU-penge til forskning

Venstre mener, EU skal give flere penge til it-forskningsprojekter. Synspunktet bakkes op af Dansk Handel og Service, der dog også efterlyser en mere nuanceret sammensætning af forskningen.

Venstre mener, EU skal satse hårdere på it-forskning. Dansk Handel og Service bakker op om opfordringen og påpeger samtidig, at den europæiske produktivitet kan komme i fare, hvis ikke man i stigende grad begynder at fokusere på, hvordan markedet modtager de it-produkter, der udvikles.

»Alt i alt er det naturligvis positivt, at EU har bevilget en milliard euro til it-forskning. Det er et skridt i den rigtige retning, men det er bare slet ikke nok, for hvis vi skal have råd til velfærdssamfundet i fremtiden, bliver vi nødt til at forske mere,« siger venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen til ComON og påpeger samtidig, at EU skal være på forkant, og at det ikke er nok at opfordre de enkelte medlemslande til at øge forskningsbevillingerne.

Ifølge Dansk Handel og Service er det fint at give flere penge til it-forskning, men organisationen mener, det vigtigste er at fokusere på indholdet af projekterne.

»Vi skal have en bedre forståelse af, hvordan markedet vil tage imod vores it-produkter. Vi skal have fokus på afsætning og marked og ikke bare på udvikling af it. Tiden er moden til at satse på anvendelsesorienterede forskningsprojekter, der for eksempel skaber viden om, hvordan vi leder it-baserede virksomheder eller designer vores produkter, så de er konkurrencedygtige på det indiske marked,« siger chefkonsulent i Dansk Handel og Service, Niels Hovmand, til ComON og påpeger, at det er nødvendigt at favne hele værdikæden i de forskningsmæssige tiltag.

Niels Hovmand henviser til en ny rapport fra EU-kommissionen, der påviser, at USA's voldsomme produktivitetsstigninger i 90'erne skyldes anvendelse af it i servicesektoren. Rapporten viser også, at EU generelt er dårligere til at integrere it i erhvervslivet, og at det kan få uheldige konsekvenser for den europæiske produktivitet.

Videnskabsministeriet har mandag præsenteret et nyt oplæg til en forskningspolitisk handlingsplan, der ifølge Dansk Handel og Service supplerer de nuværende forskningsområder på en god måde.

Videnskabsministeriets forslaget til forskningsområder er for eksempel "Den globale virkelighed", "oplevelsesøkonomien", "kreativitet og innovation" og "markedsforståelse og brugerdrevet innovation".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere