Dansk IT: Flere penge til åbne standarder

Folketingets beslutning om at indføre åbne standarder i det offentlige kræver skattekroner, mener Dansk IT. Helge Sander er uenig.

Den pose penge, der er afsat til it-området i den offentlige sektor, rækker ikke til at indføre åbne standarder i det offentlige, mener Dansk IT

»Hvis der skal ske en standardisering, må man forholde sig til, hvordan det sker, og vi tror ikke på, at den nuværende finansiering rækker. Hvor meget det koster afhænger af størrelsen af det brød, man ønsker at bage, men som det ligger nu, har vi svært ved at se, at planen er realistisk,« siger direktør for Dansk IT, Tony Franke, til Jyllands-Posten.

Brancheorganisationen mener, at der skal sættes ind på tre områder. Først og fremmest skal der være et skarpt fokus på de områder, hvor behovet er størst. Derefter skal man forcere indsatsen på de udvalgte områder for at opnå et hurtigt resultat. Og endelig er en finansiering nødvendig for at skubbe på udviklingen.

Det er også et væsentligt problem, at incitamentet til at bruge åbne standarder ikke er lige stort alle steder, da overgangen til åbne standarder for nogen vil koste penge, fremhæver Gitte Madsen, politisk konsulent i Dansk IT.

IT-rapporten "IT i praksis", som kortlægger udviklingen i anvendelsen af it i den private og offentlige sektor, anbefaler at it-chefer skal begrunde deres valg i fremtiden, hvis investeringerne går uden om åbne standarder.

»Investeringerne vil blive målrettet, når man skal begrunde sit fravalg, hvis vores anbefalinger ikke bliver fulgt. Det vil alene have en positiv effetkt,« siger videnskabsminister Helge Sander.

Helge Sander holder fast i, at indførelsen af åben standarder skal være udgiftsneutrale. Der vil hele tiden blive brugt penge på software i det offentlige, og det vil også koste penge at indføre åbne standarder, men der skal ikke bevilges ekstra penge, mener videnskabsministeren.

Han håber, at de nye sammenlægningkommuner vil bruge en større del af budgettet til åben standarder.

»Ambitionerne går langt videre. Om seks år skal al relevant skriftlig kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige foregå digitalt og helst via åbne standarder,« forklarer Helge Sander.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Konsulenter til strategi-implementering i nyt PMO-kontor

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

A/S Bryggeriet Vestfyen

IT-Architect /Administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere