Mange melder afbud til Cebit

Store navne som Sony, Palm og Hewlett Packard har meldt afbud til årets Cebit-messe i Hannover.

Flere af de største internationale it-producenter har meldt afbud til verdens største it-messe, Cebit, der åbner den 9. marts i Hannover. Senest har pda-firmaet Palm aflyst sin planlagte stand på Cebit. Det var ellers ventet, at Palm ville præsentere sine nye produkter på den tyske gigant-messe, men firmaet vil nu i stedet nøjes med at holde et pressemøde udenfor selve messeområdet.

Store navne som Hewlett-Packard (HP), Canon og Cisco er heller ikke til stede på Cebit i år. Tidligere var HP en af de største udstillere på Cebit - i 2003 havde selskabet en stand på 2.500 kvm og præsenterede 100 nye produkter på messen - men it-giganten har sidenhen valgt at spare pengene og i stedet bruge kræfterne på mindre og mere specialiserede fagmesser. HP har dog talrige partnere og vil sandsynligvis være at finde på flere af partnernes stande.

Cisco har også aflyst sin planlagte stand i hal 13 og satser i stedet på sin egen messe, Cisco Expo, der henvender sig mere direkte til firmakunder. Men Cisco er alligevel repræsenteret på Cebit gennem datterselskaberne Linksys og danske Kiss Technologies, som blev solgt til Cisco i juli 2005 for 376 millioner kroner. Både Linksys og Kiss har deres egen stand på messen.

Den japanske elektronikgigant Sony kommer heller ikke til Cebit i år. Sony begrunder beslutningen med, at it-messer som Cebit ikke længere er relevante for firmaer, der producerer forbrugerelektronik. Beslutningen er et led i en omfattende sparerunde, som skal redde koncernens skrantende økonomi. I de kommende to år skal der spares mere end 10 milliarder kroner. Konkurrenten Philips har heller ikke tænkt sig at udstille i Hannover.

Selskabet Deutsche Messe AG, som står bag Cebit, har ellers forsøgt at tiltrække producenter som Sony og Philips med en særlig messe, Digital Living, der holdes parallelt med selve Cebit. Men Digital Living ligner allerede en kæmpe fiasko. Ingen af de store Cebit-udstillere har ønsket at deltage i særudstillingen. Både Panasonic, Sharp, Nokia og Motorola har meldt afbud til Digital Living, men deltager stadig med deres sædvanlige stand på Cebit.

Der bliver også langt mellem de danske udstillere på Cebit. IT-Brancheforeningen har i år opgivet at arrangere en dansk fællesstand, og firmaer som Spamfighter, Zepto og Danske Telecom, der udstillede på Cebit sidste år, har ikke tænkt sig at vende tilbage.

Engang var Cebit kongen af alle it-messer, men den er truet fra flere sider. Store producenter som Philips og Sony foretrækker at udstille på IFA (Internationale Funkausstellung) i Berlin, der har udviklet sig til en direkte konkurrent til Cebit. Hidtil har IFA kun været afholdt hvert andet år - men fremover skal messen finde sted hvert år i september. I 2005 havde IFA omkring 250.000 besøgende.

En anden konkurrent er mobilmessen 3GSM World Congress, som i år havde en vækst i antallet af udstillere på mere end 40 procent. 3GSM er flyttet fra det dyre Cannes til den noget billigere konference-by Barcelona, og i år kunne arrangørerne med tilfredshed notere, at besøgstallet har rundet 50.000.

Cebit finder sted fra den 9. til 15. marts i Hannover og ventes at tiltrække over en halv million besøgende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere