Komiker stævner bloggere

Komiker og internet-iværksætter Henrik Bruhn har stævnet bloggere for æreskrænkelser, efter at han selv er blevet omtalt som svindler og hans hjemmeside kategoriseret som klamme fiduser. Faktisk har han en alvorlig dom for svindel bag sig, men mener ikke, at fortiden skal forfølge ham.

At komikeren Henrik Bruhn tidligere er dømt for svindel kan ikke berettige til at kalde han svindler i dag. Heller ikke selvom hans internetprojekter ifølge flere besøgende virker som plat, og han selv lader sig markedsføre af Kanal 5 med følgende betegnelse: »Henrik er ikke tilfreds med sig selv og sin situation...hele sit liv har han fuppet og svindlet sig ind og ud af fængsel.«

Mens mange debattører på nettet har brugt svindel-betegnelsen om Henrik Bruhn og hans nuværende aktiviteter, er der kun to, der modtager en stævning fra komikeren. De har nemlig som skærpende omstændighed opsat en decideret hjemmeside alene med svindel-påstanden, og disse hjemmesider er strøget helt til tops på Googles liste over hits vedrørende omtaler af "komiker Henrik Bruhn".

Henrik Bruhn er kendt som vinder af DM i Stand-up 2003, men han blev først rigtig kendt, da han optrådte som skurk i forbrugerprogrammet Operation X.

Dengang - og siden - er han blevet kædet sammen med en række webfirmaer, der lovede lettjente penge på nettet. For eksempel kurser i at bruge Googles reklamesystem og tjenester som det nu lukkede Skjulte-skatte.dk.

Det fik Torben Lage Frandsen til at lave denne advarsel. Forleden modtog han en stævning for æreskrænkende udtalelser.

En anden af de personer, der ifølge Henrik Bruhn snart modtager en stævning for at omtale Henrik Bruun som svindler, er søgemaskineoptimerings-eksperten Mikkel DeMib Svendsen, der har omtalt sagen i sin klumme her på ComON.

I en lang diskussion på iværksættersiden Amino.dk undrer flere deltagere sig over, at komikeren ikke har rejst sager mod en lang række andre personer og netsider, der også har omtalt Henrik Bruhn i mindre flatterende vendinger.

»Det gode ved dagens nyheder er, at vi pakker fisk ind i dem i morgen. Men man kan ikke pakke fisk ind i hjemmesider, der er søgeoptimeret,« pointerer den krænkede komiker.

Han påstår, at de to bloggere har søgeoptimeret deres sider, så de rangerer højt på Google. Desuden indeholder de ifølge Henrik Bruhn forkerte og ulovlige påstande.

Henrik Bruhn indstillede allerede for over et halvt år siden sin karriere som web-konsulent og entreprenør. Han lover, at han nu vil koncentrere sig om sit komiske talent.

Han ønsker derudover ikke at kommenterer sagen yderligere, mens den verserer.

Men Mikkel deMib Svendsen mener, at komikerens kritik er fejlagtig:

»Jeg har ikke gjort specielt meget for at søgeoptimere siden. Det, der primært gør, at jeg ligger højt på Google, er links. Google kan se, at der er mange, der linker til min side i forbindelse med Henrik Bruhn. Men det har jeg jo ikke noget med at gøre. Hvis han tror, at han kan rette op på sit ry ved lægge sag an mod dem, der ligger øverst på Google, så tager han fejl,« siger Mikkel DeMib Svendsen.

Han opfordrer Henrik Bruhn til at holde lav profil i et stykke tid. Så vil de uønskede sager stille og roligt forsvinde fra toppen af Google.

»Jeg vil mene, at der er dukket mellem 100 og 200 nye sider om Henrik Bruhn op, siden han begyndte at true med stævning. Så det har den modsatte effekt. Han gør det meget værre for sig selv,« mener Mikkel deMib Svendsen.

I debatten på Amino undrer andre sig over, at Henrik Bruhn selv har omtalt sig som hustler i andre medier, og at han i omtalen til et kommende tv-program omtales som plattenslager:

»Serien er bygget op om virkelighedens Henrik Bruhn...Henrik er ikke tilfreds med sig selv og sin situation...hele sit liv har han fuppet og svindlet sig ind og ud af fængsel...,« skriver Canal Digital om reality-serien.

Mikkel deMib Svendsen har i skrivende stund endnu ikke modtaget en stævning i sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere