Sonofon vil gå sammen med TDC

Hvis ikke Sonofon får sin egen 3G-licens, vil teleselskabet slå sig sammen med TDC og skabe et gigantisk 3G-net. Det kom frem på en telekonference, som IDC afholdt i går.

Telia forsøgte tidligere på året at stække Sonofon ved at levere sin ene 3G-licens tilbage til staten, men nu ser det ud som, strategien kan give bagslag. På en telekonference i går kom det nemlig frem, at Sonofon har planer om at slå sig sammen med TDC og skabe et gigantisk 3G-net, der kommer til at dække hele 75 procent af den samlede trafik.

Telias direktør Jesper Brøckner foreslog på konferencen, at staten opgiver at forsøge at sælge den fjerde licens, fordi det danske marked er for lille til fire 3G-operatører, men den melding blev ikke positivt modtaget af Sonofon.

»Jeg er ikke sikker på, at han bør mene det her. Konsekvensen vil jo være, at vi ville gå sammen med TDC. Og går man ud fra markedsforholdene, som de ser ud i dag, ville vi sammen komme til at sidde på 75 procent af trafikken,« sagde Sonofons koncerndirektør Allan Koch.

Sonofon vil til enhver tid foretrække at få deres egen licens, men hvis ikke det kan være anderledes, vil selskabet leje sig ind på TDC's licens. Og hvis det sker, vil dominansen blive så stor, at både Telia og 3 kan få meget svære vilkår på det danske 3G-telemarked.

Som planerne er nu, skal den sidste licens udbydes på auktion, og der vil i så fald kunne vise sig en ekstra spiller. Sonofons udmelding gør det dog væsentlig mindre attraktivt at entrere det danske 3G-marked, som jo kan ende med at blive totaldomineret af Sonofon og TDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere