Sønderjyske kommuner tager forskud på reform

Fem søndejyske kommuner har taget forskud på kommunalreformen, og har i en årrække delt it-systemer med hinanden.

I Sønderjylland har fem kommuner allerede taget hul på kommunalreformen, og samarbejder med hinanden om drift af it og telefoni.

Aftalen har eksisteret siden 2001 mellem de Søndejyske kommuner Bredebro, Højer, Løgumkloster, Skærbæk og Tønder. Det skriver Børsen.

Det har blandt andet betydet fælles skatteforvaltning, fælles løn- og personaleadministration, fælles inkassokontor og miljøafdeling og endelig driftes it og telefoni på fælles basis.

Samarbejdet betyder, at mere end halvdelen af opgaverne med at fusionere administration it, allerede er gennemført, inden kommunalreformen er gennemført. Kommunerne er således i dag forbundet indbyrdes via et fiberoptisk netværk, og alle servere fra de fem kommuner er samlet i en serverfarm i Tønder.

It-afdelingen skal betjene 1400 medarbejdere og godt 42.000 borgere i den nye Tønder Kommune.

En af de store fordele for den nye Tønder Kommune, er at rekruttering af personale er blevet nemmere. De små kommuner betød, at det var svært at tiltrække de rigtige medarbejdere.

»Det er svært i en lille kommune at fastholde et fagligt miljø. Vi skal undgå at det hele bliver for spinkelt, for det kan gå ud over borgernes retssikkerhed. Førhen var det ikke attraktivt at få et it-job, nu får vi mange ansøgninger, siger Bent Johannsen, it-chef i Bredebro kommune.

Den nye Tønder kommune regner da også med at kunne høste en besparelse på 10 procent.

»Vi har besluttet, at der skal realiseres en besparelse på administrationen som et resultat af fusionen på 10 pct. Det skal vi opnå i 2010,« siger kommunens chef for centralforvaltningen Thorkild Præstegaard.

Bent Johannsen anbefaler andre kommunale it-chefer, der står over for sammenlægninger, at komme igang med at fusioner it-afdelingerne med det samme.

»Få it-driftsafdelingen fusioneret så hurtigt som muligt, den skal være klar fra starten, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere