Kritik af Rambøll-rapport preller af

Microsofts kritik af Rambøll-rapporten om åbne standarder udløser kun hovedrysten hos de danske open source-leverandører.

Microsoft rettede mandag en skarp kritik mod en ny rapport fra Rambøll Management om økonomien bag indførsel af åbne standarder i det offentlige. Rapporten er bestilt af Foreningen af Open Source Leverandører (OSL), og formand Morten Kjærsgaard er uforstående overfor kritikken.

»Jeg synes man skal respektere Rambøll for det store arbejde, de har lavet. Jeg kunne ikke forestille mig andet, end at Rambøll har talt med Microsoft under udarbejdelsen af deres rapport,« siger Morten Kjærsgaard og tilbageviser dermed, at der skulle være tale om et partsindlæg fra OSL.

Rapporten konkluderer at hele den offentlige sektor kan spare en halv milliard kroner over en femårig periode ved at skifte til OpenOffice.

Microsoft mener, at dette regnestykke ikke tager hensyn til, at mange kunder har tegnet softwareabonnementer, såkaldte Enterprise-aftaler, hvor Office-licenser automatisk bliver fornyet uden meromkostninger.

Men Morten Kjærsgaard understreger, at Enterprise-aftalerne er taget med i rapportens beregninger.

»Jeg synes at Microsoft skulle læse rapporten minutiøst. Udgifterne ved at forlænge SKI's rammekontrakt med Microsoft er regnet med i rapporten. Tallene er ganske enkelt en understregning af, at det er dyrt at handle Microsoft,« siger Morten Kjærsgaard til ComON.

Men der, hvor OSL og Microsoft for alvor bliver uenige, er ikke på spørgsmålet om, hvilken kontorpakke der er billigst i drift. Det er definitionen af begrebet »åben standard«, der skiller vandene.

Microsoft mener selv, at firmaets kommende Office Open XML er en åben standard. Men Morten Kjærsgaard er lodret uenig i dette.

»Jeg er glad for, at jeg på et møde i IT & Telestyrelsen forleden har fået bekræftet, at Office Open XML ikke anses for at være en åben standard. Hvis man skal følge Microsoft, så kører vi lukkede standarder,« siger Morten Kjærsgaard.

Den nuværende SKI-rammekontrakt med Microsoft blev indgået i 2004 og udløber den 31. marts næste år. Til den tid står de offentlige myndigheder overfor valget mellem at fortsætte med Microsofts programmer eller skifte til alternative produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere