Boom i kapital til it-selskaber

Mængden af venturekapital til it-branchen er steget 44 procent fra 1. kvartal til 2. kvartal i 2004. Mængden ventes at stige yderligere i 3. kvartal, viser tal fra Vækstfonden.

Selv om sommeren går på hæld er det forår i it-branchen. Stemningen er mere optimistisk end i lang tid, og det afspejler sig også på de beløb, som risikovillige investorer er klar til at skyde i den danske it-branche.

I årets andet kvartal steg investeringerne til 195 millioner kroner - mod 135 millioner kroner i årets første kvartal, fremgår det af en netop offentliggjort analyse lavet af Vækstfornden i samarbejde med de danske venturekapitalisters forening, DVCA. Samlet er stigningen på 44 procent.

»En af vores formodninger, om hvorfor der er kommet flere penge til, er at der for halvandet år siden var et boom i antallet af selskabet, som fik kapital. De penge har virksomhederne brugt på at modne sig, og er derfor nu på et niveau, hvor de har behov for yderligere kapital til at komme videre,« forklarer analytiker Sara Henriksen til IT-avisen ComON.

I alt var 69 procent af investeringerne i det forgangne kvartal såkaldte follow-up-investeringer, altså investeringer i selskaber, der havde fået tilført kapital tidligere, mens de resterende 31 procent af pengene gik til nye selskaber.

I it-branchen var der en stigning i investeringerne i netværk og informationsservice. Derimod er venturekapitalisterne begyndt at vende ryggen til især investeringer i nyudvikling af software. Også halvledere og kredsløb, samt elektronik og computerhardware, er investeringerne faldet i.

Yderligere stigning ventes i 3. kvartal
Investeringsniveauet i 2. kvartal af 2004 er det højeste i seks kvartaler og vidner om en voksende optimisme i markedet, vurderer man i Vækstfonden. I det kommende kvartal ventes investeringerne, at voksede yderligere, da hele 63 procent af ventureselskaberne har planer om at øge investeringerne.

Ventureselskaberne forventer, at størstedelen af de helt nye investeringer i it-branchen bliver sat i trådløs teknologi og opbygning af datanetværk. Også optiske komponenter og udvikling af ERP-software er noget, investorerne har tiltro til.

Tidligere var it-branchen den branche, der fik mest kapital. Den er den dog ikke længere. Mere end halvdelen af de nye investeringer er sket i »life sciences«. Samtidig er det fortsat virksomheder i Københavnsområdet, der har lettest ved at få kapital. Hele 44 procent af investeringerne skete i Københavnsområdet. Roskilde og Storstrøms Amt er dog på vej frem på bekostning af blandt andet København og Nordjylland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere