Jeg søger dig

Programmet "I Seek You" eller ICQ har taget Internettet med storm.

ICQ, der står for "I - seek - you" er et af de mest spændende programmer, når det gælder kommunikation på Internettet. ICQ gør det muligt for Internet-brugere at kommunikere med hinanden på en række forskellige måder. Man kan chatte, sende beskeder, filer og URL'er og spille forskellige computerspil. Fordelen er også, at når du er koblet op, kan man fat i dig ved hjælp af ICQ. Når du går online kan andre, der også er tilmeldt ICQ, se at du nu er kommet på nettet, og du kan se, om andre som du kender er koblet på.


Derfor kaldes programmer som ICQ også for "buddy lists" - det fortæller, om vennerne er online og klar til at chatte.


Ifølge de seneste tal er allerede flere millioner mennesker verden over der er tilmeldt ICQ-systemet.


ICQ


ICQ er udviklet af det israelske firma Mirabellis, der tidligere på året blev købt af America Online (AOL) . Programmet er gratis og kan hentes fra http://www.icq.com" target="_top">http://www.icq.com, i øjeblikket kun i en engelsk version. Web-stedet bugner af tilbud til den passionerede ICQ-bruger. Der er, ud over at downloade ICQ, mulighed for at man kan opgradere sin programversion, hente forklaringer på hvad ICQ er, hvordan man installerer programmet og hvad man kan bruge programmet til. Man kan søge andre ICQ-brugere ud fra deres navn (for at finde deres brugernummer) eller efter interesse. Sidens eneste minus er at den er så proppet med informationer og muligheder, at det bliver ret overskueligt at finde rundt.


Hvordan gør man?


Man skal downloade ICQ og installere det på sin maskine. Derpå skal man registrere sig som bruger. Som bruger kan man afgive oplysninger om sig selv, sine interesser, sit arbejde etc. Alt sammen noget der gør det nemmere for folk med samme interesser at finde dig. Når du har tilmeldt dig ICQ modtager du et UIN nummer (User Identification Number), som er din personlige "identitet" på ICQ.


Når du har fået downloadet ICQ og installeret det, tilmeldt dig og fået dit UIN, så er tidspunktet kommet hvor du skal etablere en liste over venner og bekendte som du gerne vil have besked om, når de er online. Det forudsætter, at de også har installeret ICQ og tilmeldt sig som brugere. Hvis dine venner og bekendte ikke har ICQ endnu, så gælder det om at få dem til at installere ICQ og tilmelde sig - i en fart!


ICQ kører i baggrunden, når du er online og bruger meget begrænsede ressourcer. Når folk så vil i kontakt med dig, fortæller ICQ dig det med en lille besked. Du kan selv bestemme hvem der kan se at du er koblet op. Når du går online sørger ICQ for, at de af dine venner, som du har skrevet på din liste, får besked om at du er koblet på. Det samme sker den anden vej. Dermed ikke være sagt, at du altid behøver at være "synlig" når du er online. Sladrefunktionen i ICQ kan slås fra, hvis du er online og ikke vil være synlig, og endelig er det muligt at gøre opmærksom på at du er online, men ikke vil forstyrres.


Find folk der deler dine interesser


Med ICQ er det også blevet nemmere at finde folk der har de samme interesser som en selv. Når man registrerer sig som ICQ-bruger fortæller man også lidt om sig selv og sine interesser. Man kan samtidig søge på folk efter deres interesser.


ICQ kan også bruges til at flere brugere holder konferencer eller bare chatter online. Fordelen er, at det er nemt, billigt og at man kan nøjes med at lukke dem ind man vil snakke med, og ikke som i åbne chat rooms på nettet, hvor man ofte bliver forstyrret af andre.


ICQ-initiativer i Danmark


I Danmark er der taget flere initiativer til at fremme ICQs udbredelse, og forklare hvordan man installerer ICQ og tilmelder sig som bruger, samt initiativer til at hjælpe nytilkomne med svar på de spørgsmål som de måtte have omkring ICQ. Der er blandt andet for ganske nylig etableret en ICQ nyhedsgruppe på Usenet i Danmark, hvor man diskuterer programmet. Nyhedsgruppen findes på adressen dk.edb.internet.software.icq.


Et af initiativerne er ICQ Angels. Englene har hovedkvarter i Danmark og er fra både Danmark og Korea. Her kan man stille alle de spørgsmål som man måtte have om ICQ og få et hurtigt svar. De får et sted mellem 1000 og 1500 spørgsmål fra alle dele af verden hver måned. Desuden kan man på siden bestille en CD der bl.a. indeholder en dansk ICQ guide. CDen sælges for 100 kr. ICQ Angels finder du på adressen http://www.icqhelp.person.dk " target="_top">http://www.icqhelp.person.dk. Er du selv en ekspert i ICQ kan du blive optaget som ICQangel.


ICQAngels forsøger i øjeblikket at lægge pres på Mirabellis for at få dem til at lave en international version af ICQ, men hidtil videre uden held, oplyser Brian Larsen der har grundlagt ICQAngels.


Et andet initiativ er taget af Lisbeth Scharling der har startet Femailskolen på adressen http://sunsite.auc.dk/wildwebwoman/webwitch/skole.htm " target="_top"> sunsite.auc.dk/wildwebwoman/webwitch/skole.htm. Femailskolen er: "en gratis brevskole for Web Woman(d) der har lyst til at bevæge sig længere ind i computernes spændende verden". I øjeblikket kører der et ICQ kursus på siden. Her kan man læse en udførlig omtale af ICQ, blandt andet hvordan man downloader og installerer programmet, en vejledning i hvordan man udfylder de forskellige formularer når man registrerer sig som bruger på en ICQ server og meget mere. Det er en god og grundig introduktion til ICQ, og den kan få selv den mest utrænede til at kaste sig ud i at installere ICQ, vel vidende at der er hjælp at hente hele vejen i processen. Siden er helt sikkert et besøg værd.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ed A/S
    Salg af hard- og software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere