Billigere mobiltelefoner i vente

Faldende efterspørgsel på mobiltelefoner vil presse prisen i bund i de kommende år. Det spår analyseinstituttet iSuppli.

Efterhånden som markedet for mobiltelefoner i de højtudviklede lande bliver mættet, vil producenterne blive tvunget til at dumpe priserne for at opretholde de nuværende salgstal og den nuværende omsætning. Det viser en ny undersøgelse fra analyseinstituttet iSuppli.

Ifølge den amerikanske nyhedstjeneste ZDnet forudser iSuppli, at mobil-producenternes globale omsætning vil falde fra 710 milliarder kroner i 2005 til 677 milliarder kroner i 2006 - et fald på 4,7 procent - og iSuppli forventer ikke, at priserne vil stige før 2009, når forbrugerne begynder at efterspørge mere sofistikerede 3G-mobiler.

Den svigtende omsætning vil ifølge iSuppli tvinge producenterne til at sætte prisen ned i et forsøg på at tiltrække nye kunder i lande som Indien og Kina, og analyseinstituttet forudser, at gennemsnitsprisen på en mobiltelefon vil falde med ni procent i det kommende år - fra 876 kroner i 2005 til 796 kroner i 2006.

Mobiltelefonen er uden sidestykke verdens mest solgte stykke forbrugerelektronik. I 2005 blev der solgt 810 millioner mobiltelefoner på verdensplan, og i år ventes tallet at stige til 850 millioner.

Til sammenligning bliver der hvert år solgt cirka 200 millioner tv-apparater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere