Bertelsmann indbygger e-commerce i Napster

Nu kan Napster-brugere bestille musik-CD'er hos Internet-forretningen CDNow med få klik.

Den tyske mediekoncern Bertelmanns millioninvestering i fildelingsnetværket Napster skal hentes hjem med e-commerce og en ny betalingsmodel for den populære tjeneste. Endnu er det lidt tåget, hvordan Napsters fremtid skal sikres, men det første skridt er taget med et nyt samarbejde mellem Bertelsmann-datterselskabet CDNow og Napster.


CDNow er en Internet-forretning med et omfattende sortiment på flere millioner musik-CD'er. I den nyeste version af Napsters software, 2.09, er der indbygget en funktion, som automatisk linker fra alle musiktitler til den pågældende CD hos CDNow. De mange millioner Napster-brugere skal altså lokkes til at bestille musik-skiven hos CDNow, når de har lyttet til en sang som MP3-stream.


En talsmand for Bertelsmann e-Commerce Group siger at samarbejdet mellem CDNow og Napster skal overbevise pladeselskaber om, at der en god ide at distribuere sin musik gennem peer-to-peer systemet. Ved at tillade kopiering af sange i fildelingsnetværket kan pladeselskaber i sidste ende opnå et øget salg.


Indtil nu er det dog kun Bertelsmann-datterselskabet BMG og det tyske independent-label Edel Music, som har accepteret at stille sit musik-katalog til rådighed gennem Napster.


(Kilde: Futurezone/Reuters)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere