Dansk vinfirma får spam-smæk

Et dansk vinfirma har modtaget en stor spambøde, fordi de har sendt reklamer ud til cirka 1.000 personer. Dermed stiger bødeprisen per sms eller mail drastisk i forhold til tidligere sager.

Vinfirmaet Philipson Wine skal betale en bøde på 40.000 kroner, fordi vinfirmaet har overtrådt markedsføringsloven.

Firmaet indrømmer, at de har udsendt næsten 1.000 mails uden først at have spurgt modtagerne, om de ønskede at blive kontaktet.

»En bøde i denne størrelsesorden har efter min mening ikke en tilstrækkelig præventiv effekt. Men med den nye markedsføringslov, der træder i kraft den 1. juli, forventer jeg, at vi igen vil se væsentligt højere spambøder,« siger Forbrugerombudsmanden, Hagen Jørgensen.

Spam-sagen stammer tilbage fra 2004, hvor cirka 100 personer klagede til forbrugerombudsmanden, fordi de blev spammet med reklamer af Philipson Wine.

Markedsføringslovens § 6a forbyder firmaer at sende reklamer til modtagere, der ikke har sagt ja tak, ved brug af telefax, e-mail eller anden elektronisk post. Det skriver Forbrugerstyrelsen.

Med Philipson Wines bødepris på cirka 40 kroner per mail er prisen for spammails steget meget. Teleselskabet Debitel blev sidste år idømt en bøde på 400.000 kroner for at have udsendt spam-sms'er til knap 50.000 kunder hos konkurrenten Telmore. Det svarede til en bødepris på 8 kroner. Efter den sag mente forbrugerminister Lars Barfoed, at bødeprisen per mail eller sms skulle op på 100 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere