Google boykotter nyhedstjeneste

Google vil ikke tale med journalister fra den store amerikanske it-portal Cnet i et år. En af journalisterne har fundet private detaljer om firmaets direktør Eric Schmidt - med Google.

Google har sortlistet den største og mest populære amerikanske it-nyhedstjeneste, Cnet. Frem til juli 2006 vil Google ikke tale med Cnets journalister. Det er straffen, fordi Cnet i sidste måned bragte en artikel med private detaljer om Googles direktør Eric Schmidt - fundet på Google.

I en artikel med overskriften »Google balances privacy, reach« kunne Cnet-journalisten Elinor Mills fremlægge resultatet af en halv times søgning med Google.

Hun kunne således afsløre, at den 50-årige Eric Schmidt har en formue på mindst 1,5 milliarder dollar og har solgt Google-aktier for mindst 140 millioner dollar i år. Han bor sammen med konen Wendy i den velhavende by Atherton i Californien, er en begejstret amatørpilot og har deltaget i Burning Man festivalen i Nevada.

Elinor Mills ønskede at demonstrere, at man nemt og hurtigt kan finde meget personlige og private oplysninger med Google og andre søgemaskiner. Artiklen kritiserer, at firmaer som Google samler alt for mange personrelaterede data, der kan bruges til at skabe meget detaljerede profiler.

Cnet har senere måttet korrigere en af oplysningerne i artiklen - nemlig at Google Desktop Search samler data på den lokale computer og sender dem til firmaet.

Men Cnet har ikke fjernet de personlige oplysninger om Eric Schmidt - og det har altså fået Google til at boykotte nyhedstjenesten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere