Sagen om danske snylter-reklamer fortsætter

Hvem ejer reklamer? Sagen mod AidOnline begyndte i går.

Da sagen mod firmaet AidOnline i går startede i retten, blev sagens alvor understreget af de fremmødte.

Sommerens største kritiker af AidOnline Berlingske chefredaktør Lisbeth Knudsen var nemlig selv blandt de deltagende på sagens første dag i retten.

Selv om AidOnline aldrig fik sit projekt på skinner før sommerferien, så er firmaet nu havnet i en retssal. De danske dagblades forening og Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM) er nemlig fastbesluttet på at få AidOnline dømt for ulovlig markedsføring, selv om firmaet i første omgang ikke fik held til underminere den danske branche, som mange hævdede kunne være en risiko.

AidOnline tilbyder en browsertilføjelse - en adblocker - der kan skjule de reklamer, der ligger på en hjemmeside og erstatte dem med andre, så brugeren kun ser reklamer, som AidOnline har solgt. For at mindske kritikken lovede AidOnline at dele overskuddet med 12 store velgørende foreninger. Den voldsomme og negative presseomtale af konceptet fik dog i forsommeren de 12 foreninger til at springe fra aftalen med AidOnline.

Men Danske Dagblades Forening (DDF) og FDIM er altså fast besluttet på at få firmaets koncept dømt ulovligt. Derfor sad en af systemets skarpeste kritikere Berlingske chefredaktør, Lisbeth Knudsen, i går i retten. Her repræsenterede hun DDFs synspunkter på sagens første dag.

Ifølge MediaWatch falder der dom i sagen den 16. september.

Firmaet har siden bruddet med de velgørende foreninger dog været fast besluttet på at fortsætte missionen med at lægge sine egne annoncer på andres hjemmesider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere