Kunst fra Danmark skal sendes ud i rummet

En underviser ved Aalborg Universitet har fundet et meget utraditionelt sted at udstille sine værker. Hans kunst skal sendes med en japansk satellit med retning mod rummet.

Normalt foregår kunstferniseringer med et glad hvidvin i hånden på et galleri, men når det kommer til kunst, så er det normalt at bryde grænser.

Det gør kunstneren Tony Brooks i særdeleshed.

Brooks er kunstner, interaktivitetsforsker og underviser på Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg. Og når han om kort tid præsenterer et kunstværk for offentligheden, så bliver det om bord på en japansk satellit på vej mod rummet.

Satellitten og kunstudstilling skydes af sted fredag.

Satellitten Sprite-Sat er en del af et projekt på Tohoku Universitet i Japan. Det primære formål med opsendelsen er at studere lyn. Men som tillæg har kunstnere fra hele verden fået lov til at sende værker til rumudstillingen. Tony Brooks er dog blevet opfordret til at deltage på grund af et tidligere samarbejde med japanerne.

Hans bidrag er et billede af handicappede portugisiske børn, der er i gang med at skabe et kunstværk. På satellitten er billedet skabt at bittesmå felter, der i alt skaber et billede på tre gange tre centimeter trykt med fotolitografisk teknologi på en af satellittens antenner.

Det bliver dog også muligt at se de deltagende kunstværker på nettet.

Der ligger mere information om Tony Brooks arbejde på
Aalborg Universitet her.

Tony Brooks er leder af forskningsgruppen SensoramaLab og underviser på Medialogi-uddannelsen, som kombinerer teknologierne bag film, musik, computerspil, kunst og underholdning.
Han arbejder især med teknologier udviklet til handicappede. Blandt andet ved at trække spil-elementer ind i redskaber og systemer til genoptræning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere