Sådan vil Google gøre USA uafhængig af olie

Googles mission er ikke udelukkende at levere relevante søgeresultater. Ifølge en officiel udmelding fra firmaet, så er det også målet, at revolutionere den måde, som hjemlandet, USA, forbruger energi på.

Googles ambitiøse plan er at gøre USAs energiforbrug fri for fossile brændstoffer inden 2030.

Googles matmatikere har regner på tallene og er kommet frem til, at det ikke er urealistisk, at Google gør sig fri af traditionelle brændstoffer inden 2030.

Det vil sige farvel til kul og olie i el-produktionen om 22 år. Googles plan betyder dog ikke et farvel til atomkraft og naturgas.

De resultater, som man ifølge Google kunne høste af planen, er massevis af nye jobs i den nye miljøindustri, som vil dukke op. Større national sikkerhed fordi landet kan gøre sig fri af udenlandske ressourcer. Og selvfølgelig en forbedring af miljøet.

Den ambitiøse plan skal indfries med tre aktuelle redskaber:

Første skridt er at optimere den eksisterende teknologi og gøre den mere effektiv.

Google mener, at man selv har gået i front, og at søgefirmaets datacentre nu er de mest effektive i verden. Googles erfarigner har vist, at miljøinvesteringer på fem millioner har vist sig at betale sig tilbage på bare to et halvt år.

Google har oprettet en ny hjemmeside over projektet med effektive datacentre.

Google har via andre projekter allerede givet økonomisk støtte til firmaer, der forsker i nye energiformer som vind- og sol-energi. Ifølge Google kunne hele USAs energiforbrug holdes kørende med disse nye energiformer.

Forhåbningen er, at andre amerikanske virksomheder også vil gå mere ind i disse investeringer. Men primært skal den amerikanske regering i spil med økonomisk støtte og gunstige forhold til forskningen.

En del af Googles eksisterende bilpark består af eldrevne biler. Den vogn skal mange flere hoppe med på, mener Google.

Men det kræver, at elnettet bliver gentænkt. Ved at gøre elnettet smartere, så kunne det for eksempel lade sig gøre at oplade sin elektriske bil, når strømmen er specielt billig. Men det skal også være muligt at sende ubrugt strøm tilbage i systemet, når der er brug for det andre steder.

Der er mange flere detaljer om Googles miljøprojekt på firmaets blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere