Sonofon vil have rabat på 3G-licens

Sonofon regner med, at prisen på den fjerde 3G-licens bliver lavere end salgsprisen ved den første udbudsrunde i 2001, hvor TDC, Telia, Orange og 3 købte hver deres licens.

Når IT- og Telestyrelsen sætter den fjerde 3G-licens til salg, er Sonofon som Danmarks tredjestørste teleselskab en af de helt oplagte købere. Men Sonofon vil ikke betale lige så meget som de øvrige licenseindehavere betalte i 2001. Dengang endte prisen på 950 millioner kroner.

»Vi forventer helt klart at ville byde, men der er god grund til at se på minimumsprisen. Man skal huske på, at det er et andet produkt, der bliver sat til salg denne gang, fordi løbetiden er kortere. Sidst blev der jo også givet rabat, ved at man kun skulle betale den fjerdehøjeste pris. Nu er betingelserne skærpet, fordi man skal betale, hvad man byder,« siger direktør i Sonofon, Allan Koch, til ComON.

Både TDC, Telia og 3 har meldt ud, at de vil betragte det som urimeligt og konkurrenceforvridende, hvis den fjerde licens bliver solgt til en pris, der er lavere end 950 millioner kroner, men det synspunkt kan Allan Koch ikke helt forstå.

»Udbuddet kan aldrig blive det samme. Jeg synes, det er lidt pjattet fra deres side at se på sådan en størrelse som minimumsprisen - de skulle tage at se lidt på helheden,« siger han.

Da IT- og Telestyrelsen onsdag afholdt møde om afviklingen af den kommende udbudsrunde, deltog mellem 20 og 30 interesserede.

Sonofon har også tidligere vist interesse for den fjerde licens. Både i 2001 og sidenhen da Telia efter opkøbet af Orange måtte levere den ene af det nye selskabs to licenser tilbage.

Interesserede købere vil kunne byde på den ledige 3G-licens frem til 2. december i år, og vinderen vil blive offentliggjort den 9. december.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere