3 tabte 134 mio. kr. i Danmark

Teleselskabet 3 tabte 134 millioner kroner på dansk jord i 2003, samtidig med, at salget kun nåede 5,4 millioner kroner. I alt har 3 investeret 1,7 milliarder kroner i Danmark, og forventer at få overskud på driften i 2006.

3G-operatøren 3 har lukket op for pengeposen. I alt har selskabet siden midten af 2001 brugt 1,7 milliarder kroner på at etablere sig i Danmark. Samtidig er medarbejderstaben vokset til 120 ansatte ved udgangen af 2003, siden ansættelsesfesten fortsat og i øjeblikket arbejder omkring 200 for det nye teleselskab.

Det er status ved fremlæggelsen af selskabets årsregnskab efter det første år, hvor der har været liv i det danske 3G-netværk.

Regnskabet viste en omsætning på blot 5,4 millioner kroner, mens tabet løb op i 134 mio. kr. før skat. Selve tabet på driften blev 121,7 millioner kroner.

»Vores investeringer taget i betragtning, så er det meget tilfredsstillende,« kommenterer 3's danske direktør Jesper Weng resultatet i en pressemeddelelse.

Driftsoverskud i 2006
Ifølge Weng følger resultatet selskabets budget. Samme budget er baseret på, at 3 i Danmark skal begynde at give driftsoverskud i 2006. For at det kommer i hus, skal der dog ske yderligere investeringer oven i de milliarder, som 3 allerede har investeret i opbygningen af selskabets UMTS-netværk i Danmark, samt markedsføring af selskabets produkter.

»Vores netværk skal udvides, og vi fortsætter vores investering i blandt andet produktudvikling og flere nye butikker. Men hvor meget, der præcist skal investeres, kan jeg ikke fortælle. Det væsentligste lige nu er, at danskerne for alvor har fået øje på de ægte mobile muligheder i videosamtaler, hvor man kan se dem, man taler med, og optage og sende video,« siger Jesper Weng, der samtidig pointerer at 3 i øjeblikket oplever en kraftig stigning i download af film, sportsklip, spil, musik og e-mails til mobiltelefonen.

3 har det seneste år betalt godt 43 millioner kroner af på sin gæld vedrørende selskabets 3G-licens. Over de næste fem år skal selskabet af med yderligere 452 millioner kroner.

Ved udgangen af 2003 havde 3 omtrent 3500 kunder.

3 i tal:
Omsætning: 5,3 mio. kr.
Driftsresultat: -121,7 mio. kr.
Resultat før skat: -134,2 mio. kr.
Årets resultat: 94 mio. kr.
Ansatte ved udgangen af 2003: 120




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere