Eksperter fraråder køb af DAB-radioer

World DAB Forum har vraget DAB til fordel for den nye standard DMB. Men alligevel fastholder DR, at danske forbrugere roligt kan investere i DAB-radioer.

I sidste uge besluttede World DAB Forum på sin generalforsamling i Sydkorea at vrage DAB-teknologien til fordel for den mere moderne DMB-standard - og navnet blev samtidig ændret til World DMB Forum. Der er allerede solgt mere end 400.000 DAB-radioer i Danmark, men DAB-radioer kan ikke modtage DMB-signalet og det er heller ikke muligt at opgradere radioerne, så de kan håndtere DMB eller DAB2, der er stort set identisk.

I Norge advarer brancheforeningen IKT Norge derfor forbrugerne mod at købe digitale DAB-radioer. Forbrugerne bør i stedet vente på de nye DMB-radioer, der både kan modtage DAB og DMB.

Men DR fastholder, at beslutningen i det nu forhenværende World DAB Forum ikke har nogen betydning for danske DAB-lyttere. De danske radiostationer sender fortsat "almindelig" DAB, som vil kunne modtages på både nye og gamle apparater. På et tidspunkt vil nye apparater komme på markedet med den nye kodning, og de vil tilsvarende kunne modtage begge standarder.

»Akkurat som med mobiltelefoner, pc'ere og tv-apparater vil fremtidens radioapparater kunne endnu mere end nutidens. Det gør ikke nutidens apparater forældede. Opgraderingen kan sammenlignes med den løbende opgradering af computersoftware, der kan udnyttes bedre på nye computere, men jo ikke betyder at man skal smide de gamle ud,« siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann.

Budskabet fra DR er, at forbrugerne roligt kan investere i DAB-radioer i den kommende juletid. Men eksperter advarer om, at teknologien allerede er forældet. Storbritannien og Danmark er de eneste lande, hvor DAB har opnået en nævneværdig udbredelse.

»Folk burde vente med at købe digitalradioer til de nye modeller er på markedet. NRK, P4, Norkring og hele radiobranchen får folk til at købe DAB-radioer, uden at sige noget om at denne digitale radio vil være teknisk forældet om nogle få år,« siger generalsekretær Per Morten Hoff fra IKT Norge til Dagsavisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere