Regeringen vil skubbe små virksomheder ud i EU-projekter

De mindre og mellemstore danske virksomheder skal styrke deres indsats for forskning og udvikling. Derfor giver regeringen nu op til 200.000 kroner i hjælp til at skaffe støtte.

For at få mere forskning og udvikling i de mindre og mellemstore danske virksomheder hænger regeringen nu en økonomisk gulerod op foran ledelserne. Regeringen vil støtte ansøgninger til EU's såkaldte 6. rammeprogram for forskning og udvikling med op til 200.000 kroner.

Tiltaget sker for at opveje de udgifter som mindre virksomhed måtte have ved selv at bruge ressourcer på det. Medfinansieringen kan dække op til 50 procent af virksomhedernes omkostninger til blandet andet projektformulering og partnersøgning. Og initiativet skal få flere til at søge om at komme med i EU's program.

»Det er vigtigt, at så mange danske virksomheder som muligt deltager i internationale projekter inden for forskning og udvikling. Et førende, højteknologisk samfund forudsætter, at virksomhederne indgår i de internationalt anerkendte forskningsnetværk. EU's 6. rammeprogram rummer en række, gode muligheder, som vi skal blive meget bedre til at udnytte,« forklarer videnskabsminister Helge Sander i en pressemeddelelse.

Støtten kan gives til virksomheder med mindre end 250 ansatte og en omsætning på maksimalt 40 mio. euro. Virksomheden skal endvidere have de nødvendige ressourcer til at deltage i et fælles europæisk samarbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere