Internet-kaffemaskine solgt for 40.000 kr.

Den berømte kaffemaskine fra University of Cambridge, som i årevis blev filmet af verdens første webcam, skal fremover koge kaffe i redaktionen hos det tyske ugeblad Der Spiegel.

En studerende på University of Cambridge installerede i 1993 verdens første webcam, som fik den fornemme opgave at filme en kaffemaskine i et tekøkken. Kameraet gjorde det muligt at se, om der var kaffe i maskinen, og dermed kunne man spare sig den lange gåtur hen over universitets område, hvis kanden alligevel var tom.


Siden 1993 har 2,5 millioner mere eller mindre kaffetørstige internet-brugere besøgt den efterhånden legendariske Trojan Room Coffee Machine. Men i marts meddelte universitet, at kameraet, der styres af en Acorn Archimedes RISC-computer, snart ville blive slukket.


Det første til en proteststorm fra internet-samfundet; avisen "Times" beskrev lukningen af det populære webcam som "afsked med nettets begyndelse". Washington Post beskriver kaffemaskinen som et "kitsch-ikon".


Trojan Room Coffee Machine blev for kort tid siden sat til salg hos eBay: hammerslaget faldt i weekenden. Auktionsvinderen blev det tyske ugeblad Der Spiegel, der skal betale 3.350 pund eller omkring 40.000 kr. for kaffemaskinen. Forskerne fortæller, at pengene skal bruges til at købe en splinterny Espresso-kaffemaskine.


Kaffemaskinen skal nu repareres og stilles op i ugebladets redaktionslokaler i Hamborg, hvor det selvfølgelig også bliver muligt at følge med i, om kaffebeholdningen er fuld eller tom, gennem et webcam. Det nye Coffeepotcam bliver åbnet i løbet af de næste par uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere