Den amerikanske udgave af Computerworld og flere andre tech-medier kunne i sidste uge kaste en helt nyt lys på Windows 7 og styresystemets forbrug af hukommelse.
Forbruget er langt højre end det hidtil har været fremme, skrev Computerworld: Over 80 procent af alle pc’er med Windows 7 er oppe på at bruge 90-95 procent af al hukommelse på maskinen.
RAM-grådigheden gjaldt ikke Windows XP-maskiner – her var det kun 40 procent af alle maskiner, der max’ede ud.
Kilden til historien var teknisk direktør Craig Barth fra firmaet Devil Mountain Software, der lever af at sælge ydelses-analyser til Windows-pc’er.
Eneste problem: Craig Barth er en ikke-eksisterende person.
Navnet er opfundet af en skribent tilknyttet Computerworlds søstermagasin Infoworld, kunne det konkurrerende tech-medie ZDMedia afsløre i går.
Historien om RAM-forbruget i Windows 7 er ikke den eneste, hvor Craig Barth har haft hovedrollen.
Devil Mountain Software har igennem mange år været kilde til saftige nyheder om Windows – nyheder, som Microsoft sjældent var glad for at få frem. Selskabet har ofte rost sig selv for sin store Windows-eksperise. Computerworld (US) kunne i sidste uge citere selskabet for følgende udsagn: ”Ud over Microsoft selv er der ingen, der ved så meget om Windows-ydelse, som vi gør.”
Selv om Florida-firmaet Devil Mountain Software rent faktisk eksisterer og tilsyneladende har en vis ekspertice, så har afsløringen af fupnummeret skabt tvivl om alt, hvad der er kommet fra dets kant.
Blandt andet har det vist sig, at firmaet brød alle privacy-regler over for sine kunder – hvis man installerede dets ydelses-værktøj, fik Devil Mountain Software en direkte adgang til ens computer.
Bag den falske Craig Barth stod bloggeren Randall C. Kennedy, der er tilknyttet IDG-magasinet Infoworld. Han har indrømmet fupnummeret og er nu smidt ud fra Infoworld.