Nystartede Neupart i aftale med Ravenholm

Udløberne af sikkerhedspionererne Neupart & Munkedal er særdeles aktive.

Udløberne af sikkerhedspionererne Neupart & Munkedal er særdeles aktive. Firmaets efterfølger, hedengangne Vigilante, er nu delvis videreført af tidligere Vigilante-medarbejdere i firmaet Protego. Og Ulf Munkedal har forlængst etableret sit eget firma. Nu har Lars Neupart igangsat Neupart A/S, der har indgået en aftale med Ravenholm Computing.

Softwarespecialisten Ravenholm skal sælge Neuparts løsning SecureAware, der retter sig mod den menneskelige faktor.

Ofte er brugerne det svageste led i kæden af IT-sikkerhed, og det kan give vanskeligheder med at overholde de lovmæssige krav om, at en virksomhed skal beskytte sine data. Løsningen på problemerne ligger til grund for Neuparts produkter, oplyses det.

»Persondataloven stiller i dag krav til, hvordan e-mail og internet bruges i private og offentlige virksomheder. Mails om løn og personlige oplysninger skal behandles sikkert, og dette har virksomheden et lovmæssigt ansvar for bliver overholdt. I praksis er virksomheden nødt til at etablere regler og kommunikere dem tydeligt til alle medarbejdere. Reglerne hører naturligt til i virksomhedens sikkerhedspolitik. Også derfor skal virksomheder have en sikkerhedspolitik,« siger direktør Lars Neupart.

Et overset aspekt i forbindelse med IT-sikkerhed er ifølge Thomas Christensen fra Ravenholm Computing at få medarbejdere til at forstå og følge sikkerhedsregler.

»I mange virksomheder er der mangel på viden om selv basale regler inden for IT-sikkerhed, selv om virksomheden i princippet har en politik for området. Det kan betyde, at en medarbejder en dag klikker på en mærkelig vedhæftet fil i en e-mail. Og pludselig hænger virksomheden på et virusangreb - på trods af investeringer på flere hundredetusinde kroner i sikkerhedsudstyr,« mener han.

»SecureAware er det første sikkerhedsprodukt af sin slags på markedet. Produktet hjælper virksomheder med at definere en gennemtænkt sikkerhedspolitik og sikrer samtidig, at brugerne ved hjælp af uddannelse og test har den nødvendige viden om sikkerhed. Det er helt nyt, at man på den måde har erkendt, hvor vigtigt det er, at brugerne forstår at følge sikkerhedsreglerne,« siger Thomas Christensen som forklaring på, hvorfor Ravenholm Computing nu har valgt at indgå aftale om at sælge SecureAware til virksomhedens kunder.

Produktet SecureAware leveres som en softwareløsning, der giver et sikkerhedsintranet med - ifølge Lars Neupart - al den sikkerhedsinformation, som brugerne behøver. Løsningen består af tre moduler: SecureAware Policy (sikkerhedspolitik), SecureAware Survey (menneskeligt sikkerhedstjek) og SecureAware Education (uddannelse).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere