Dansk Asus eee kommer først til marts

Danskerne får ikke umiddelbart glæde af den stærkt hypede mikro-pc Asus eee, der over hele verden har taget anmelderne med storm. Det lille vidunder bliver først sendt i handlen i de nordiske lande til marts næste år. Prisen ventes at lande på 2899 kroner.

»Ih! Ih! Ih!«

Sådan lyder det, når man forsøger at udtale navnet på en ny lille bærbare computer, som allerede før lanceringen er blevet døbt charmetrold. Ifølge den nordjyske distributør Rosenmeier kan man dog komme ud over den småpinlige udtale ved blot at kalde den »triple e«

Asus eee, som den rettelig hedder, kan ifølge de første anmeldere imødekomme enhver med behov for en meget lille, meget let og meget billig bærbar pc. Computeren er i dag kommet på markedet i store dele af verden, men i Danmark må man endnu kigge langt efter vidunderet.

»Vi skal til at i gang med at lokalisere softwaren til de nordiske lande. Derefter er det planen, at den kommer på markedet til marts,« siger Stanley Chen, der er leder af den skandinaviske Asus-forretning.

Afhængigt af hvordan landet - og dollarkursen - ligger, forventer han at prisen på en eee bliver 2899 kroner inkl. moms.

Dermed bliver den lille computer, som ifølge vores søsterblad Gear er en sand charmetrold, ikke den billigste bærbare pc på markedet.

Eee'en kommer med 8 GB flash-harddsik. Den har en 900MHz Dothan Pentium M CPU, samt 512 Mb RAM og skulle ifølge anmldelserne være fin nok til at afvikle de basale Linux-applikationer, som den er født med.

Allerede i dag kan man dog købe en bærbar pc til billigere penge. Mybook har sat en bærbar med 15.4 tommers skærm, Intel Celeron M 430 1.7Ghz CPU, 512MB DDR2 RAM og 40GB harddisk samt DVD-brænder til salg for 2695 kroner inklusive moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere