Kevin Warwick planlægger nyt chip-eksperiment

Den britiske professor Kevin Warwick skabte overskrifter i 1998 ved at implantere en chip i sin arm. Nu er professoren klar med et nyt projekt, som skal forbinde en computer med hans hjerne.

Professor Kevin Warwick er leder af afdelingen for kybernetik på "University of Reading" i England. Han betragter sig selv som en futurist og er kendt for sine usædvanlige eksperimenter. I august 1998 fik han indopereret en chip i sin arm, som sendte signaler og bl.a. åbnede døre, når han nærmede sig.


Den lille chip på 23 x 3 millimeter blev fjernet igen efter ni dage, men Warwick betegnede eksperimentet som en succes. Nu har professoren klar med et nyt eksperiment; til næste sommer skal kirurger indsætte en ny chip i hans venstre arm, som skal forbindes direkte med hans nervesystem.


Chippen skal fungere som interface mellem hans hjerne og en computer. Forskere vil eksperimentere med signaler som associeres med smerte og bevægelse. Når Warwick bevæger sin hånd, optages signalet og lagres i computeren. Forskerne vil derefter forsøge at sende signalet tilbage til Warwick for at se, om det er muligt at "fjernstyre" hans krop.


Det næste skridt i Warwick's cyberborg-forskning bliver at indoperere en chip i hans kone, Irena. Eksperimentet skal afsløre om det er muligt at overføre tanker, følelser og bevægelser mellem to personer. Hvis Warwick forvrider sin ankel, kan han så overføre smertesignalet til sin kone - og omvendt?


(Kilde: CNN)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere