30 millioner DSL brugere på verdensplan

Antallet af DSL brugere er på verdensplan vokset med fem millioner i tredje kvartal 2002. Dermed er der nu mere end 30,6 millioner DSL abonnenter verden over, ifølge analysevirksomheden Point Topic i London.

Tallene blev offentliggjort i San Francisco under en konference arrangeret af DSL Forum, der er et konsortium bestående af næsten 250 teleselskaber, producenter og udbydere - deriblandt TDC Tele Danmark.

Det er primært efterspørgsel i Asien, der har fået tallene til at stige.

»Vi ser et stigende krav efter DSL linier i Asien, som nu er den verdensdel der har højest penetration. Men USA haler ind på dem,« sagde Tim Johnson, der er analytiker hos Point Topic, under konferencen.

På verdensplan er antallet af DSL abonnenter vokset støt fra 18,8 millioner i fjerde kvartal 2001, til 22,6 millioner i første kvartal 2002 og 25,6 millioner i andet kvartal 2002. Sydkorea er fortsat det land, der med seks millioner DSL abonnenter, har flest installerede linier, efterfulgt af USA, Japan, Tyskland og Kina.

»Frankrig og Italien er markeder, der begynder at vise specielt stærk interesse for DSL, og de kan inden længe overhale Tyskland,« spåede Johnson.

Johnson fortalte også at antallet af DSL linier kun skal ses som en indikator for antallet at bredbåndslinier i et givent land. Flere store markeder, deriblandt Canada, Storbritannien og USA, har flere kabelmodems end DSL linier, mens Tyskland og Italien stort set ikke har kabelmodems.

Herhjemme havde omkring 75.000 danskere i midten af 2001 tegnet et ADSL-abonnement. Frem til midten af 2002 var tallet steget til 232.000, en stigning på knap 210 pct. Antallet af kabelmodemabonnenter er steget fra 60.000 til 122.000 i samme periode.

Det anslås at TDC Tele Danmark sidder på mere end 80 procent af ADSLK-markedet herhjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere